1. Haberler
  2. Genel
  3. Buca Metrosu İçin Gece Gündüz Çalışma

Buca Metrosu İçin Gece Gündüz Çalışma

Buca Metrosu İçin Gece Gündüz Çalışma
Buca Metrosu İçin Gece Gündüz Çalışma
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca Metrosu’nda süren tünel kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye kaynaklarıyla inşa edilen ve Üçyol ile Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek olan Buca Metrosu’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Dört tünel açma makinesinin (TBM) kullanıldığı projede, Başkan Tugay, ilk olarak General Asım Gündüz İstasyonu’nu ziyaret ederek Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Alpaslan Kara’dan bilgi aldı. Daha sonra Buca Koop İstasyonu’na geçti.

Dr. Cemil Tugay, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, İzmir’de kent içi ulaşımı rahatlatacak projelerin başında raylı sistem yatırımlarının geldiğini belirtti. Tugay, “İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca’yı metroya kavuşturacak bu büyük yatırım, ilçedeki trafik sorununun çözümü açısından hayati önem taşıyor. Bu nedenle hiçbir aksaklığa izin vermeden gece gündüz çalışarak metroyu Buca’ya getireceğiz” dedi.

Buca Metrosu’nda çalışmalar altı bölgede yoğunlaşmış durumda: General Asım Gündüz, Buca Koop, Dokuz Eylül, Çamlıkule, Hasanağa Bahçesi istasyonları ve İzmirspor bölgesindeki hat başı şaftı. General Asım Gündüz ve Buca Koop istasyonlarında, ikişer TBM aktif olarak çalışıyor. General Asım Gündüz İstasyonu’nda kazı destekleme çalışmaları tamamlanmış olup, istasyon kazı çalışmaları devam ediyor. Bu istasyondan Üçyol İstasyonu’na doğru 1161 metre tünel kazısı tamamlanmış durumda. Buca Koop İstasyonu’ndan DEÜ Üniversitesi İstasyonu’na doğru ise 176 metre tünel kazıldı.

Buca Metrosu’nun, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan mevcut metro hattıyla Üçyol İstasyonu’nda ve İZBAN hattıyla Şirinyer’de entegre olması planlanıyor. Hat tamamlandığında trenler sürücüsüz olarak hizmet verecek ve Buca’nın en uzak mahallesi Çamlıkule’den İzmir Körfezi’ne ulaşım süresi 15 dakikaya inecek. Toplam maliyeti 765 milyon Euro olan Buca Metrosu’nun, günlük 400 bin yolcu taşıması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Buca Metrosu İçin Gece Gündüz Çalışma
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!