1. Haberler
  2. Genel
  3. Buca Metrosu’nda Yeşil Koruma: Ağaçlar Güvence Altında

Buca Metrosu’nda Yeşil Koruma: Ağaçlar Güvence Altında

Buca Metrosu'nda Yeşil Koruma Ağaçlar Güvence Altında
Buca Metrosu'nda Yeşil Koruma Ağaçlar Güvence Altında
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Buca Metrosu’nun inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi İstasyonu’nun yapım süreci nedeniyle Doğuş Caddesi’ndeki ağaçlar koruma altına alınacak.

Özel tekniklerle yerlerinden sökülecek bu ağaçlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fidanlıklarında bakıma alınacak. Sökülen ağaçların bir kısmı şehrin farklı yeşil alanlarına, bir kısmı ise inşaat tamamlandıktan sonra eski yerlerine dikilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla yürüttüğü Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasındaki 13,5 kilometrelik Buca Metrosu projesinde, 4 tünel açma makinesi (TBM) ile kazı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tünel ve istasyon inşaatları için şantiye alanındaki ağaçlar özenle korunuyor. Daha önce General Asım Gündüz İstasyonu’ndaki Şelale Parkı ve Hasanağa Bahçesi İstasyonu’ndaki Atatürk Parkı’ndaki ağaçları taşıyan Büyükşehir ekipleri, şimdi de Dokuz Eylül Üniversitesi İstasyonu bölgesindeki yeşil alanları koruma altına alacak. Bu kapsamda Doğuş Caddesi’ndeki ağaçlar, özel yöntemlerle yerlerinden alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne ait fidanlıklarda bakılacak. Bu ağaçların bir kısmı şehrin yeşil alanlarına, bir kısmı ise inşaat tamamlandıktan sonra eski yerlerine dikilecek.

Buca Metrosu, Üçyol, Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonlarına sahip olacak. Bu hat, mevcut Fahrettin Altay-Bornova metro hattı ile Üçyol İstasyonu’nda ve İZBAN hattı ile Şirinyer’de entegre olacak. Sürücüsüz tren setleri ile hizmet verecek olan Buca Metrosu’nun toplam maliyetinin araçlarla birlikte 765 milyon Euro olması bekleniyor. Metro hattı faaliyete geçtiğinde, günlük 400 bin yolcu taşınması öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Buca Metrosu’nda Yeşil Koruma: Ağaçlar Güvence Altında
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!