1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Efes Antik Kenti’nde Gece Turizmi Yoğun İlgi Görüyor

Efes Antik Kenti’nde Gece Turizmi Yoğun İlgi Görüyor

efes antik kenti
efes antik kenti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her yıl binlerce turisti ağırlayan 2 bin 300 yıllık Efes Antik Kenti 9 Nisan’dan beri misafirlerini gün batımından sonra da ağırlamaya devam ediyor. “Gece müzeciliği” uygulamasıyla Efes Antik Kenti yoğun ilgiyle ziyaret ediliyor.

Efes’in kapıları, 9 Nisan itibarıyla günün her saati değil, gün batımından sonra da ziyaretçilere açık. Bu yeni uygulama ile antik kentin tarihi ve kültürel mirası, gece saatlerinde de keşfedilebilir hale geldi. Ziyaretler, gece yarısına kadar devam ediyor ve bu süre zarfında antik kentin gizemli atmosferini birçok ziyaretçi gördü.

Ziyaretçi Sayısı Her Geçen Gün Artıyor!

efes antik kenti
efes antik kenti

Gece müzeciliği uygulamasıyla birlikte Efes Antik Kenti büyük bir ilgiyle ziyaret ediliyor. Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece müzeciliği uygulamasının başarısıyla ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşandığını belirtti.


Topal, yeni uygulama kapsamında Efes Antik Kenti’ndeki kalıntıların ihtişamını ön plana çıkaracak detaylı bir aydınlatma düzenlendiğini vurguladı.

Ayrıca, gece müzeciliği programı çerçevesinde belirlenen yeni rotanın, Aşağıkapı, Çamlı Yol, Liman Caddesi, Tiyatro, Mermer Cadde, Celsus Kütüphanesi, Yamaçevler ve Hadrian Tapınağı gibi önemli noktalardan oluştuğunu belirtti. İzmir Efes Kenti’ni siz de muhteşem ışıklandırmalarla görmek için akşamüstünden sonra ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Efes Antik Kenti’nde Gece Turizmi Yoğun İlgi Görüyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!