1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Eğitimciler Bu Sefer Dersi Meydanlarda Verdi!

Eğitimciler Bu Sefer Dersi Meydanlarda Verdi!

Eğitimciler Bu Sefer Dersi Meydanlarda Verdi
Eğitimciler Bu Sefer Dersi Meydanlarda Verdi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmen Oktugan’ın öldürülmesinin ardından, Türkiye genelinde eğitimciler iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Öğretmenler, Bakan Tekin’e yönelik istifaya çağrısında bulunarak, “Ne kadar eğitimci daha hayatını kaybetmeli?” şeklindeki sorularını dile getirdi. Meydanlarda toplanan öğretmenler, yaşanan olayların ardından önlem alınması ve güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.
Ülke genelinde öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla İstanbul Eyüpsultan’daki bir özel okulda öğrenci Y.K. tarafından öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan’ın ardından, eğitimcilerin dört bir yanında iş bırakma eylemi gerçekleşti.

Eğitim Sen, Eğitim-İş, Türk Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, TÖB-Sen’in ortak çağrısıyla gerçekleşen bu eylemde, “Eğitimde şiddete hayır” mesajı verildi ve 81 ilde bir günlük iş bırakma gerçekleştirildi. Ankara’da ise Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan eğitimciler, buradan TBMM’ye yürüdü ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in istifasını talep etti.

Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası’nın ortak açıklamasında, Bakan Tekin’e yöneltilen, “Okulda şiddeti önlemek için daha kaç eğitim emekçisinin can vermesi gerekiyor?” sorusuyla öğretmenlerin can güvenliğinin sağlanması talep edildi.

Yapılan açıklamalarda, Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP iktidarının eğitimcileri itibarsızlaştıran söylemlerine dikkat çekilirken, CİMER uygulamasının eğitim camiasına yönelik bir tehdit unsuru olarak kullanılması ve MEB’in sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması eleştirildi. Açıklamalarda, okullarda yaşanan şiddetin, sadece tek bir failin sorumluluğunda olmadığına vurgu yapılarak, önlem alınması çağrısı yapıldı.


Haber Kaynak: DHA, Evrensel, ANKA, İHA, Eğitim Sen)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eğitimciler Bu Sefer Dersi Meydanlarda Verdi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!