1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Elektronik Sigaranın Zararları Ortaya Çıkıyor!

Elektronik Sigaranın Zararları Ortaya Çıkıyor!

elektronik sigaranın zararları ortaya çıkıyor
elektronik sigaranın zararları ortaya çıkıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika’da yapılan çalışma sonucuna göre, gün boyunca düzenli olarak elektronik sigara kullanmaları, vücutlarını potansiyel olarak zararlı metallerle dolduruyor olabilir.

Nebraska Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, gençlerin elektronik sigara kullanımının etkilerini değerlendiren bir çalışma yaptılar. Araştırmada, 13 ila 17 yaş arasındaki gençlerin günlük olarak en az sekiz kez elektronik sigara kullandıklarını bildirmeleri üzerine odaklandılar.

Çalışmanın sonuçlarına göre, düzenli olarak elektronik sigara kullanan gençlerin idrarında, ara sıra kullananlara kıyasla %30 daha fazla kurşun ve iki kat daha fazla uranyum bulunmaktadır. Araştırmada, hiç elektronik sigara kullanmayan gençlerden oluşan bir kontrol grubu bulunmamakla birlikte, 200 e-sigara kullanıcısından oluşan ABD örneği incelendiğinde, belirgin bir model ortaya çıkmıştır. Bu da durumun endişe verici olduğunu göstermektedir.

Özellikle, mentol veya nane gibi değil, tatlı elektronik sigara aromalarını tercih eden gençler arasında uranyum biyobelirteçlerinin özellikle yüksek olduğu belirlenmiştir. Araştırmacılar, kamu sağlığı açısından e-sigaraların potansiyel toksisitesini daha fazla anlamak için daha fazla araştırma yapılmasını savunmaktadırlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektronik Sigaranın Zararları Ortaya Çıkıyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!