1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Geri Dönüşüm Bilinci Tiyatro İle Aktarıldı

Geri Dönüşüm Bilinci Tiyatro İle Aktarıldı

Geri Dönüşüm Bilinci Tiyatro İle Aktarıldı
Geri Dönüşüm Bilinci Tiyatro İle Aktarıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde çocuklara “Büyülü Kuş” adlı tiyatro oyununu sundu. Geri dönüştürülmüş malzemelerle sahnelenen bu eğlenceli oyun, büyük ilgi gördü ve atıksız yaşam konusunda önemli mesajlar iletti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği farkındalık etkinliklerine çocuk tiyatrosuyla devam etti. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nın “Masallarla Dönüşüm Projesi” kapsamında hazırlanan “Büyülü Kuş” adlı tiyatro oyunu, Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Oyunda kullanılan sahne dekorları ve kostümler, geri dönüştürülmüş malzemelerden yapıldı. Oyun, geri dönüşümün önemini ve atıksız sürdürülebilir yaşamı eğlenceli bir dille anlatarak çocukların büyük ilgisini çekti.

Oyunu izleyen öğrenci Zeynep Gökçenazdamar, “Dünyayı temiz tutmanın önemini bu tiyatro sayesinde oldukça iyi bir şekilde anladık. Bence bu tarz tiyatrolar yaygınlaştırılmalı” dedi. Bir diğer öğrenci Hayat Gökçen ise, “Oyuncuların performansı çok iyiydi. Hikaye de çok güzeldi. İnsanları geri dönüşüme yönlendirmesi açısından çok faydalı bir tiyatro oyunu izledik” şeklinde konuştu. Öğrencilerden Handan Karadeniz de, “Hem eğlendik hem de çok şey öğrendik. Dünyamızın yok olmasını istemiyorsak çevremizi temiz tutmamız gerektiği hakkında çok öğretici bir performanstı” dedi.

İzmir Büyülü Kuş Tiyatro Oyunu

Hem İleri Dönüşüm Hem Geri Dönüşüm

Oyunu izleyen öğretmenlerden Meryem Nursümer, “Çocuklarımızın çevre gününde böyle bir tiyatroya dâhil olması beni çok mutlu etti. Zaten bir dönem boyunca sıfır atık ile alakalı çok ciddi projelere imza atıp çok ciddi emek gösterdiler. O yüzden hem onların hem de bizim keyif aldığımız bir tiyatro gösterisi oldu” ifadelerini kullandı. Öğretmen Yiğit Aktaş ise, “Bugün de çok güzel bir etkinliğe geldik. Gayet keyifliydi, çocuklarımızın da keyif aldığına eminim. Dünyayı daha yaşanılabilir bir hale getirmek için çalışmalıyız” dedi.

Oyunun tiyatrocusu Sıla Topçam, çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşmasının önemine dikkat çekerek, “Çocuklarımızın oyuna katılımı çok güzeldi. Bu beni de çok mutlu etti. Çocuklar oyun sonrasında okullarında yaptıkları yarışmalardan bahsettiler. Pet şişe toplama yarışmaları varmış, geri dönüşüm ile ilgili yaptıkları bazı çalışmalar varmış. Hatta benim oyundaki pet şişelerimi istediler. Bu açıdan da hem ileri dönüşüm hem geri dönüşümle ilgili bir farkındalık yarattığımızı düşünüyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geri Dönüşüm Bilinci Tiyatro İle Aktarıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!