1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Karşıyaka’da Nazım Hikmet Anıldı

Karşıyaka’da Nazım Hikmet Anıldı

Karşıyaka'da Nazım Hikmet Anıldı
Karşıyaka'da Nazım Hikmet Anıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karşıyaka Belediyesi, Nazım Hikmet’in ölümünün 61. yılında düzenlediği anma töreninde şairin şiirleriyle büyük ustayı andı. Başkan Yıldız Ünsal, “Nazım Hikmet, aşkın, barışın, emeğin ve yurtseverliğin evrensel sesi olarak ölümsüzdür,” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, dünya şairi Nazım Hikmet’in vefatının 61. yılı münasebetiyle bir anma töreni düzenledi. Nazım Hikmet’in şiirleriyle süslenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Aşkın, barışın, emeğin ve yurtseverliğin evrensel sesi olan Nazım Hikmet, bizim için unutulmazlar ve ölümsüzler arasındadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en büyük şairlerinden biri olarak kabul edilen ve hayatını özgürlük ve demokrasi mücadelesine adayan Nazım Hikmet, Karşıyaka’da özel bir törenle anıldı. Karşıyaka Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Heykeli önünde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, meclis üyeleri, edebiyatçılar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Törende Nazım Hikmet’in unutulmaz eserleri okunurken, şiir ve sanat dünyasındaki önemi vurgulandı. Ayrıca, Haziran ayında hayatını kaybeden diğer edebiyat devleri Ahmed Arif, Orhan Kemal ve Ahmet Haşim de saygıyla anıldı.

Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Nazım Hikmet Heykeli’ne kırmızı karanfiller bırakarak şunları söyledi: “Böylesine özel ve ölümsüz değerleri olan bir halk, aydınlık ve güzel günleri mutlaka yeniden yakalayacak ve yarınlarına armağan edecektir. Bu uğurda çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bir ağaç gibi tek ve hür… Ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamayı mutlaka öğreneceğiz. Kaybettiğimiz değerleri özlem ve saygıyla anıyorum.”

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karşıyaka’da Nazım Hikmet Anıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!