1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasına Kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasına Kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ekim 2020 depreminde hasar alan ve yıkılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası, eski yerine ve eski boyutuna yakın olarak yeniden inşa edilecek.

30 Ekim 2020’de Seferihisar açıklarında meydana gelen ve İzmir’i etkileyen depremden sonra ağır hasar gördüğü için yıkılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının bulunduğu alan ile ilgili önemli bir karar alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısının üçüncü oturumu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altan İnanç’ın başkanlığında gerçekleştirildi ve bu toplantıda binanın yeniden inşasıyla ilgili imar planı değişikliği kabul edildi.

Meclis gündemine gelen ve komisyonlara gönderilen plan değişikliği önerisi oy birliği ile kabul edildi. Böylece, İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının eski yerinde ve eski büyüklüğüne yakın bir şekilde yeniden yapılmasının önü açıldı.

Görüşülen ilgili gündem maddesi şöyleydi: İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 20 Ocak 1994 tarihli ve 4841 sayılı kararı ile belirlenen, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 17 Mayıs 2013 tarihli ve 1310 sayılı kararı ile güncellenerek son şeklini alan “Konak Meydanı ve Çevresi Tarihi Sit Alanı” içerisinde kalan ve mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Konak İlçesi, Ahmetağa Mahallesi, 7559 ada, 1 parsele plan notu ilave edilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Konak Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere karara bağlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasına Kavuşuyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!