1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 19 Mayıs’a Renkli Kutlama Programı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 19 Mayıs’a Renkli Kutlama Programı

19 Mayıs'a Renkli Kutlama Programı
19 Mayıs'a Renkli Kutlama Programı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsamlı bir programla kutlamaya hazırlanıyor. 17-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında konserler, tiyatrolar, spor müsabakaları ve gençlik festivalleri yer alıyor. 19 Mayıs akşamı ise Gündoğdu Meydanı’nda ünlü şarkıcı Sıla sahne alacak.

Başkan Dr. Cemil Tugay Samsun’da Olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Mayıs’ta Samsun’da olacağını açıkladı. Tugay, “Bir destansı mücadelenin ilk adımının atıldığı yer. Hepimizin kahramanı, izinden gittiğimiz büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığının simgesi. Ben de bu yıl 19 Mayıs’ı Samsun’da geçireceğim. Samsun’dan gelen davet nedeniyle buna yaklaşık 2 ay önce karar verdik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendimden çok İzmir’i, İzmir halkını temsilen orada olacağım. Gurur duyduğumuz bir gün. İzmir’de de 19 Mayıs etkinliklerle, törenlerle kutlanacak. Kalbim ve ruhum burada ama bedenen Samsun’da olacağım, İzmir’in selamını Samsun’a götüreceğim” dedi.

Etkinliklerden Öne Çıkanlar

  • İzmir Gençlik Festivali: 18-20 Mayıs tarihleri arasında Özdere 100. Yıl Gençlik ve Spor Yerleşkesi’nde 750 gencin katılımıyla gerçekleşecek. Kamp programında atölyeler, söyleşiler, oyunlar, bilgi yarışmaları, spor aktiviteleri, konserler ve deniz etkinlikleri yer alacak.
  • 19 Mayıs Yol Koşusu: 18 Mayıs Cumartesi günü saat 08.00’de başlayacak. “Yolumuz Cumhuriyetse Yorulmak Bilmeyiz” sloganıyla yapılacak koşunun başlangıç ve bitiş noktası Cumhuriyet Meydanı olarak belirlendi. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde 5 kilometre koşulduktan sonra Sadıkbey Tramvay durağından geri dönülecek. Toplam 10 kilometre koşulacak.
  • “Benim Naçiz Vücudum” Tiyatro Oyunu: İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen oyun, 17-18-21-22 tarihlerinde İzmirliler ile buluşacak.
  • Gençler Sahne Sizin: 19 Mayıs’ta saat 19.00’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleşecek. AASSM sahnesinde akustik konser vermek isteyen 14-20 yaş arası gençler sahne alacak.
  • Gündoğdu’da Sıla Konseri: 19 Mayıs akşamı Gündoğdu Meydanı’nda DJ performansı sonrasında saat 21.00’de Sıla sahne alacak.
  • İzmir Art Genç Bilet Kampanyası: 18 Mayıs’ta başvuru almaya başlayacak. Bu dönem 16-25 yaş arasında 12 bin gence toplam 36 bin ücretsiz etkinlik bileti ulaştırılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 19 Mayıs’a Renkli Kutlama Programı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!