1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İzmir Esnafı Halkbank Faiz Artışına İsyanda

İzmir Esnafı Halkbank Faiz Artışına İsyanda

İzmir Esnafı Halkbank Faiz Artışına İsyanda
İzmir Esnafı Halkbank Faiz Artışına İsyanda
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkbank aracılığıyla esnafa verilen kredi faizlerinin artırılması, İzmir’de esnaf temsilcilerinin tepkisini çekti. Faiz artışı nedeniyle kredi taksitlerinin de arttığını belirten esnaflar, bu kararın geri alınmasını talep ediyor.

Faiz artışı nedeniyle daha önce kullandıkları kredi taksitlerinin de arttığını belirten esnaf temsilcileri, bu kararın geri alınmasını talep etti İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Esnaf bir çığlık halinde isyan ediyor. Bu faiz herkesi isyan noktasına getirdi. Böyle bir şeyin olması sosyal patlamalara neden olacak” ifadelerini kullandı.

Bağcı, Anayasa’nın 173. maddesini hatırlatarak, devletin esnafı koruyucu ve destekleyici tedbirler alması gerektiğini vurguladı. Küçük esnafların işlerini esnaf kredileriyle döndürdüğünü belirten Bağcı, mevcut ekonomik sıkıntılar altında faiz artışının esnafı daha da zor duruma soktuğunu dile getirdi.

“Ya da Bu İşletmeleri Kapatacağız”

Esnaf temsilcileri, kredi faizlerinin artmasının müşterilere de yansıyacağını ifade ederek, fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu, bunun da işlerinin azalmasına yol açacağını belirtti. Ayrıca, kira sorunlarıyla da mücadele ettiklerini ve çalışan sayısını azaltmak zorunda kalabileceklerini belirten Bağcı, “Üç işçi çalıştırıyorsak birini çıkararak iki işçi ile çalışmaya ve iş yerimizi devam ettirmek zorundayız. Ya da bu işletmeleri kapatacağız” dedi.

Bağcı, esnafın kullandığı kredilerin faizlerinin geri alınmasının büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayarak, “Tebligatlar Halkbank’tan geldiğinden beri esnaf bir çığlık halinde isyan ediyor. Bu büyük bir sosyal patlamaya neden olacak. Bu karardan derhal vazgeçilmesi gerekiyor. Eğer bu karardan vazgeçilmezse, çok sayıda esnaf iş yerini kapatmak zorunda kalacak ve işsizler ordusu daha da büyüyecek” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Esnafı Halkbank Faiz Artışına İsyanda

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!