1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Avrupa Spor Haftası: Sporun Coşkusu Şehre Yayılacak

İzmir’de Avrupa Spor Haftası: Sporun Coşkusu Şehre Yayılacak

İzmir’de Avrupa Spor Haftası Sporun Coşkusu Şehre Yayılacak
İzmir’de Avrupa Spor Haftası Sporun Coşkusu Şehre Yayılacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir, 23-30 Eylül tarihleri arasında Avrupa Spor Haftası ile sporu ve sağlıklı yaşamı merkezine alacak çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hafta boyunca sporun kitlelere ulaşması ve toplumun her kesimine sağlıklı yaşam bilincinin aşılanması için yoğun bir program hazırladı.

Sosyoekonomik açıdan dezavantajlı çocukların sporla tanışmasını amaçlayan spor şenlikleri, vapur seferlerinde egzersiz eğitimleri ve halka açık alanlarda halk oyunları atölyeleri gibi pek çok farklı etkinlik planlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü de bu haftaya özel olarak çeşitli alanlarda sürpriz aktiviteler düzenleyerek sporun faydalarını İzmirlilere anlatacak. Özellikle ampute sporcuların katılımıyla dikkat çekici etkinlikler gerçekleştirilecek.

Vapurda Egzersiz Zamanı Bostanlı-Üçkuyular ve Konak-Karşıyaka vapur seferlerinde spor eğitmenleri eşliğinde egzersiz yapma fırsatı sunulacak. Masa başında çalışan kişilerin spor alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen bu etkinlik, İzmirlilere hem körfez manzarası eşliğinde spor yapma hem de enerjik bir gün geçirme imkanı sunacak.

Kültürel Mirasla Spor: “Birlikte Adımlıyoruz” İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Birlikte Adımlıyoruz” projesi ile İzmirliler, spor yaparken kültürel mirasımıza sahip çıkacak. Bostanlı ve Hasanağa Bahçesi’nde halk dansları atölyeleri düzenlenecek, bu etkinlikler 24 Eylül’de başlayacak ve her Salı ile Perşembe akşamı 19.30-20.30 saatleri arasında yapılacak.

Mahallelerde Spor Şenliği Lale Mahallesi’nde düzenlenecek olan spor şenlikleri, özellikle çocukların farklı spor branşlarıyla tanışması için fırsatlar sunacak. Etkinliklerde profesyonel sporcular, çocuklarla birlikte aktiviteler yapacak, gösteri maçları düzenleyecek ve çocuklar çeşitli sporları deneyimleyecek.

Urla’da “Birİz Koşusu” Urla’da gerçekleştirilecek Birİz koşusu, sporun yanı sıra hayırseverlik amacı da taşıyor. 28-29 Eylül tarihlerinde yapılacak olan bu etkinlik, Urla Eğitim Vakfı Burs Fonu’na destek olmak amacıyla düzenlenecek. Koşucular hem spor yapacak hem de ihtiyaç sahibi gençlerin eğitimine katkıda bulunacak.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atletizm Şenliği 27 Eylül’de Konak Cumhuriyet Meydanı, çocukların ve genç sporcuların atletizm branşında yeteneklerini sergileyeceği bir şenliğe ev sahipliği yapacak. Bu etkinlik, İzmirlilere atletizmi daha yakından tanıma fırsatı sunacak.

Avrupa Spor Haftası boyunca kent genelinde hareketlilik ve sağlıklı yaşam ön planda olacak, İzmir’in her noktasında sporun coşkusu hissedilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Avrupa Spor Haftası: Sporun Coşkusu Şehre Yayılacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!