1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. İzmir’de OLIVTECH ve Kahve Fuarı Kapılarını Açıyor

İzmir’de OLIVTECH ve Kahve Fuarı Kapılarını Açıyor

İzmir'de OLIVTECH ve Kahve Fuarı Kapılarını Açıyor
İzmir'de OLIVTECH ve Kahve Fuarı Kapılarını Açıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 11. kez düzenlenen OLIVTECH – Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile 2. İzmir Kahve Fuarı – Kahve, Kahve Ekipmanları ve Sarf Malzemeleri Fuarı, yarın Fuar İzmir’de kapılarını açıyor. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve sektör temsilcileri katılacak.

Fuarlar şehri İzmir, zeytin, zeytinyağı ve kahve meraklılarını bir araya getirecek iki büyük etkinliğe ev sahipliği yapacak. İZFAŞ tarafından organize edilen 11. OLIVTECH – Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile İZFAŞ ve TACTFAIR iş birliğiyle düzenlenen 2. İzmir Kahve Fuarı – Kahve, Kahve Ekipmanları ve Sarf Malzemeleri Fuarı, yarın (23 Mayıs) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve sektör temsilcilerinin katılımıyla açılacak.

11 İlden Katılımcılarla Büyük Buluşma

11 İlden Katılımcılarla Büyük Buluşma

11. OLIVTECH – Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, sektör profesyonellerini buluşturarak iş birliği fırsatları yaratırken, ziyaretçilere de zeytin, zeytinyağı ve süt ürünleriyle ilgili bilgi ve lezzet dolu anlar sunacak. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) desteğiyle gerçekleşen OLIVTECH Fuarı’nda, üreticiler, ithalatçılar, distribütörler, gıda sektörü firmaları, şişe ve ambalaj üreticileri ile makine üreticileri yer alacak. 11 ilden katılımcının olduğu fuarda, zeytin ve zeytinyağı üretimi ve işleme süreçlerine odaklanan sunumlar, süt ve süt ürünleri endüstrisinin yeniliklerini sergileyen stantlar ve teknolojik gelişmeler ziyaretçileri bekliyor. Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türki devletlerden gelen 210 yabancı profesyonel, ticari görüşmeler gerçekleştirecek.

Son Gün Halka Açık Ziyaret

Son Gün Halka Açık Ziyaret

Fuar İzmir B Hol’de 23-25 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek fuar, ilk iki gün yalnızca sektör profesyonellerine, son gün ise halka açık olacak. Fuar, 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Açılış günü, Ticaret Bakanlığı, Uluslararası Zeytin Konseyi ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi tarafından “Dünyada ve Türkiye’de zeytinciliğin güncel durumu ve geleceği” paneli düzenlenecek. Ayrıca, “Ege ve İzmir mutfak kültürü” ve “İklim krizi çağında Akdeniz ülkeleri zeytinciliği ve Türkiye’nin konumu” gibi oturumlar da fuar kapsamında yapılacak. Diğer günlerde, akademisyenler, uzmanlar, şefler, sanatçılar ve sektörün önde gelen isimleri, zeytinyağının üretim serüveni, yeni teknolojiler, doğru zeytinyağı seçimi ve tadımı gibi konularda söyleşi ve etkinlikler gerçekleştirecek.

Kahve Tutkunları İzmir’de Buluşuyor

Kahve Tutkunları İzmir’de Buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACTFAIR iş birliğiyle düzenlenen 2. İzmir Kahve Fuarı – Kahve, Kahve Ekipmanları ve Sarf Malzemeleri Fuarı, 23-26 Mayıs 2024 tarihlerinde Fuar İzmir A Hol’de gerçekleşecek. İzmir, kahve ticareti ve kahve kavurma makinesi üretiminde 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan şehir, ikinci kez bu büyük fuara ev sahipliği yapacak. İlk iki gün sektör profesyonellerine, son iki gün ise kahve meraklılarına açık olacak.

İlk Yılında Büyük İlgi Gören Fuar

Geçen yıl 41 ülkeden ve Türkiye’nin 60 ilinden yaklaşık 10 bin ziyaretçi ağırlayan İzmir Kahve Fuarı, kahve ve kahve ekipmanları sektörünün gelişimine katkı sunarak, ülkemizin ihracatçı sektör paydaşlarına yeni pazarlar bulma fırsatı sunacak. Profesyoneller, makineden yeşil çekirdeğe, sütten şuruba, mobilyadan danışmanlık hizmetlerine kadar pek çok sektörel bileşeni keşfetme şansı bulacak. Fuara katılan sektör temsilcileri, yurt içi ve yurt dışındaki iş bağlantılarına ulaşarak yeni iş birliklerine imza atacak.

Sektörün Önde Gelen İsimleriyle Buluşma

Sektörün Önde Gelen İsimleriyle Buluşma

İzmir Kahve Fuarı, ziyaretçilerini ağırlarken çeşitli söyleşi, kahve kavurma ve demleme workshopları gibi etkinliklerle de dikkat çekiyor. “Kahve kavurma teknikleri”, “Türk kahvesinin 500 yıllık öyküsü ve yeni nesil yapım teknikleri”, “Sayısal verilerin kahvedeki rolü”, “Nitelikli çekirdek kahvelerden Türk kahvesi yapımı ve tadımı”, “Yeşil kahve çekirdek pazarı ve geleceği”, “Kahvenin yüzlerce yıllık kavrulma tekniği” ve “Demleme teknikleri arasındaki farklar” gibi birçok konuda etkinlikler düzenlenecek. Şerif Başaran, Sam Çeviköz, Atilla Narin, Orkun Üstel, Aykut Yaşar, Atahan Kaygusuz, İsmail Gökcan, Serkan Özkan ve Funda Açıkgöz gibi sektörün önde gelen isimleri bu etkinliklerde yer alacak. Fuara ilişkin tüm bilgilere ve etkinlik programına, https://kahvefuari.com/ adresinden ulaşılabilir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de OLIVTECH ve Kahve Fuarı Kapılarını Açıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!