1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Yaralı Caretta Caretta Kurtarıldı

İzmir’de Yaralı Caretta Caretta Kurtarıldı

İzmir'de Yaralı Caretta Caretta Kurtarıldı
İzmir'de Yaralı Caretta Caretta Kurtarıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Körfez temizliği sırasında Pasaport İskelesi yakınlarında ciddi yaralanmalar geçirmiş bir Caretta caretta deniz kaplumbağasını kurtardı. Kafatasında kırıklar bulunan deniz kaplumbağası, ilk müdahalenin ardından tedavi edilmek üzere Doğal Yaşam Parkı’na nakledildi.

Körfez temizliği sırasında nesli tükenme tehlikesi altında olan bu yaralı Caretta caretta, İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bulundu. Konak Pasaport İskelesi yakınlarında bulunan deniz kaplumbağası, hızla Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’na bağlı Küçük Hayvan Polikliniği’ne getirildi. 35 kilogram ağırlığındaki yetişkin dişi kaplumbağa, veteriner hekimlerin gözetiminde tedavi altına alındı.

Deniz Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli ve deniz canlılarından sorumlu veteriner hekim Sinan Okçuoğlu, “Yaptığımız ön muayenede müdahale edilmezse ölümle sonuçlanabilecek ciddi bir travma tespit ettik. Tedaviye aldık. Kuvvetli bir canlı olduğu için iyileşmesini umut ediyoruz,” dedi. Caretta carettaların kıyıya vurmasının çeşitli nedenleri olduğunu belirten Okçuoğlu, “Bu hayvanların kıyıya vurma nedenleri arasında parazit hastalıkları veya gemi pervanelerinden zarar görmeleri yer alıyor. Ayrıca küresel iklim değişikliği, denizlerin kirlenmesi ve sahillerin işgal edilmesi gibi faktörler de yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Onları korumamız gerekiyor,” diye ekledi.

İlk müdahalesi Küçük Hayvan Polikliniği’nde yapılan deniz kaplumbağası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na götürüldü. Buradaki veteriner hekimler tarafından travmaya yönelik tedavi süreci başlatıldı. Tedavinin ardından deniz kaplumbağası, Doğa Koruma Milli Parklar İzmir İl Müdürlüğü aracılığıyla Muğla’daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne (DEKAMER) nakledilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Yaralı Caretta Caretta Kurtarıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!