1. Haberler
  2. Genel
  3. Karşıyaka’da Gelecek Planları Halkla Birlikte Yapılacak

Karşıyaka’da Gelecek Planları Halkla Birlikte Yapılacak

Karşıyaka'da Gelecek Planları Halkla Birlikte Yapılacak
Karşıyaka'da Gelecek Planları Halkla Birlikte Yapılacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karşıyaka Belediyesi, yönetim politikalarını halkla birlikte belirleme anlayışıyla, 2025-2029 Stratejik Planı için dış paydaş anketi başlattı. Vatandaşların görüşlerini toplayarak planın şekillenmesine katkı sağlamayı hedefleyen bu anket, internet üzerinden erişime açıldı. Başkan Yıldız Ünsal, “Kentimizin geleceğini hep birlikte planlayacağız” diyerek, halkın katılımının önemine vurgu yaptı.

Karşıyaka Belediyesi, yerel seçimlerden bu yana benimsediği ‘katılımcı demokrasi’ ilkesini 2025-2029 Stratejik Planı’na taşıyor. Bu kapsamda, vatandaşların belediye çalışmaları hakkındaki görüş, öneri ve beklentilerini belirlemek amacıyla dış paydaş anketi başlatıldı. Bilimsel yöntemlerle hazırlanan ve internet üzerinden tüm Karşıyakalıların katılımına açık olan bu anket, 25 sorudan oluşuyor.

Ankette, “Belediyemizin geliştirilmesi gereken faaliyet ve hizmetleri nelerdir?”, “Belediyemizden beklentileriniz nelerdir?” ve “Belediyemize katkılarınız neler olabilir?” gibi sorular yer alıyor. Ayrıca, gelecek dönemde belediyeyi olumlu/olumsuz etkileyebilecek gelişmeler, fırsatlar ve tehditler gibi çeşitli başlıklarda da halkın görüşleri alınıyor. “Birlikte karar veriyoruz, birlikte yönetiyoruz” sloganıyla düzenlenen bu anketten elde edilecek veriler, yeni stratejik planın oluşturulmasında yol gösterici olacak. Anket, 9 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek ve Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan linkten veya resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, tüm Karşıyakalıları ankete katılmaya davet ederek, “Karşıyakamızın gelecek 5 yılını kapsayan ve geleceğimize yön verecek Stratejik Plana halkımızın da dahil olması bizler için çok değerli. Bu anlayışla başlattığımız anketin sonuçları hazırlık süreçlerinde yol gösterici olacak. Halkımızın ve toplumun farklı kesimlerinin görüşlerini almak üzere başka çalışmalar da gerçekleştireceğiz. Tüm paydaşlarımızın görüşleri ışığında, katılımcı demokrasi anlayışımızı yansıtan bir plan hazırlayacağız. Bu yoldaki uygulamaların ilk adımı olan anketimize katılım sayısının yüksek olması çok önemli. Tüm kentlilerin katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karşıyaka’da Gelecek Planları Halkla Birlikte Yapılacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!