1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Sezon Finali Şenliği Tiyatroseverleri Bekliyor

Sezon Finali Şenliği Tiyatroseverleri Bekliyor

Sezon Finali Şenliği Tiyatroseverleri Bekliyor
Sezon Finali Şenliği Tiyatroseverleri Bekliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), sezonun kapanışını repertuarındaki tüm oyunları içeren özel bir şenlik ile kutluyor. İzBBŞT Sezon Sonu Şenliği, 29 Mayıs – 13 Haziran tarihleri arasında Kültürpark’ta tiyatroseverlerle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), başarılı bir sezonu Sezon Sonu Şenliği ile kapatmaya hazırlanıyor. İzBBŞT, 100’den fazla gösterimde 32 bini aşkın seyirciyi ağırladığı tiyatro sezonunu, 29 Mayıs – 13 Haziran tarihlerinde repertuvarındaki 10 farklı oyunu sahneleyerek sonlandıracak. Şenlik, Kültürpark’ta gerçekleştirilecek ve tiyatroseverlere dolu dolu bir program sunacak.

Sezon Sonu Şenliği’nde Neler Var?

Şenlik, 29 Mayıs’ta “Mor Şalvar” ile başlayacak. Dört kadının kendi hikayelerini yazma mücadelesini anlatan bu oyun, sezonun açılışını yapacak. 31 Mayıs’ta ise politik komedi “Helikopter”, seyirciyle buluşacak ve küçük siyasi çıkarların mizahi bir dille ele alındığı keyifli anlar yaşatacak.

Nazım Hikmet’in ölüm yıl dönümünde, 3 Haziran’da “Yolcu” oyunu sahnelenecek. Bu oyun, dünya ile iletişimleri kopmuş, her şeye karşı yabancılaşmış bir grup insanın hikayesini, “Kuvayi Milliye” fonunda yorumluyor. 5 Haziran’da ise “3 Nalla 1 At” oyununda, neoliberal dünyanın zor koşullarında yaşamaya çalışan bir grup insanın umut dolu hayallerine ortak olacağız.

İzBBŞT Sezon Sonu Şenliği

Tarihi ve Edebi Dokunuşlar

7 Haziran’da “Deli Dumrul”, Dede Korkut’un destansı anlatısını sahneye taşıyacak. Bu oyunda, adaletsizliğe karşı duran bir zorbanın hikayesi anlatılacak. 11 Haziran’da “Benim Naçiz Vücudum”, Kurtuluş Savaşı’nı genç kuşaklara aktaran müzikli bir tiyatro formunda sahnelenecek. Sezon Sonu Şenliği’nin kapanışında ise, 13 Haziran’da Can Yücel’in Türkçe’ye kazandırdığı William Shakespeare’in unutulmaz komedisi “Bahar Noktası” izleyiciyle buluşacak.

Çocuklara Özel Gösterimler

Çocuklar da Sezon Sonu Şenliği’nde unutulmadı. 1 Haziran’da “Soytarılar Okulu”, 9 Haziran’da “Robinson Dans Öğreniyor” İsmet İnönü Sahnesi’nde minik tiyatroseverlerle buluşacak. Ayrıca 2 Haziran’da “Dikkat Nine Çıkabilir” oyunu İzmir Sanat Sahnesi’nde sahnelenecek.

İzBBŞT Biletleri Satışta

Biletler Satışta

Sezon Sonu Şenliği kapsamındaki tüm yetişkin oyunları İsmet İnönü Sahnesi’nde sahnelenecek. Oyunların biletleri İzBBŞT gişelerinden ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat kultursanat.izmir.bel.tr web sitesinden temin edilebilecek. Tiyatroseverler, bu dolu dolu programla sezonun kapanışını unutulmaz bir şekilde yaşayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sezon Finali Şenliği Tiyatroseverleri Bekliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!