1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Uzaktan Muayene Dönemi Başlıyor

Uzaktan Muayene Dönemi Başlıyor

Uzaktan Muayene Dönemi Başlıyor
Uzaktan Muayene Dönemi Başlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hastanelerde uzaktan muayene dönemi başlıyor ve bu hizmetin bedeli SGK tarafından karşılanacak. Sağlık hizmetlerinde teknolojinin kullanılmasıyla zaman kaybı önlenecek.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerinde yeni bir dönem başladı ve artık uzaktan muayene imkanı sunuluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin ücretlerini karşılayacak.

Uzaktan muayene bedellerinin SGK tarafından karşılanabilmesi için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alınması gerekecek. Her hasta, aynı hastanede günde en fazla bir kez uzaktan muayene hizmetinden faydalanabilecek. Bu hizmet, uzman hekimler tarafından sağlanacak ve sesli ve görüntülü sağlık değerlendirmesi gerçekleştirilecek. Muayene sonrasında hekimler, e-reçete ile ilaç yazabilecek veya hastalara yüz yüze muayene olmasını önerebilecek. Ayrıca bu uygulama kapsamında hastalar için rapor da düzenlenebilecek.

Uzaktan muayene hizmeti, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ikinci ve üçüncü basamak kamu hastaneleri tarafından sunulacak. Uzaktan muayene kapsamında yazılan ilaçlar ise SGK ile anlaşmalı eczanelerden temin edilebilecek. Bu yeni sistem, sağlık hizmetlerinde verimliliği artırmayı ve hastaların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzaktan Muayene Dönemi Başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!