1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Yeni Şakran ve Urla’da Çıkan Yangınlar Hızla Kontrole Alındı

Yeni Şakran ve Urla’da Çıkan Yangınlar Hızla Kontrole Alındı

Yeni Şakran ve Urla’da Çıkan Yangınlar Hızla Kontrole Alındı
Yeni Şakran ve Urla’da Çıkan Yangınlar Hızla Kontrole Alındı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, aynı anda çıkan Yeni Şakran ve Urla’daki iki yangına başarılı bir şekilde müdahale ederek yangınları kontrol altına aldı. İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, artan sıcaklıklarla birlikte yangın riskinin de arttığını belirtti. Derse, “Bu mücadelede vatandaşların desteği çok önemli. Piknik ateşini mutlaka söndürmeliyiz. Sigara izmariti, çakmak ve deodorant kutusu gibi malzemeleri doğaya atmamak büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

İzmir İtfaiyesi, yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı önlemlerini artırarak yoğun bir çalışma temposu içinde. İzmir İtfaiyesi, bugün iki farklı yangına müdahale etti. Yeni Şakran Hasbi Efendi Mahallesi’nde Kuzey Ege Otoyol Gişeleri yakınlarındaki tarlada başlayıp Osman Nihat Balcı’ya ait hayvan damına sıçrayan yangın hızla kontrol altına alındı. Yangın sırasında 20 büyükbaş hayvan güvenli bir şekilde tahliye edilirken, yangının çevredeki tarla ve çiftliklere yayılması önlendi. Yangına 5 arazöz ve 13 personelle müdahale eden İzmir İtfaiyesi’ne, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 6 arazöz ve Aliağa Belediyesi’ne ait iki kepçe ile 3 tanker de destek verdi. Ekipler, yangın alanında soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Aynı gün İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi arkasındaki makilik alanda, yüksek gerilim hatları altında başlayan yangına da hızlıca müdahale edildi. Yangına toplam 10 araç ve 25 personel ile müdahale edilerek üniversitenin hizmet binalarının zarar görmesi önlendi. Ekipler, yangını söndürdükten sonra soğutma çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, Kiraz Yenişehir Mahallesi’ndeki yangın ihbarı üzerine bölgeye hareket eden itfaiye ekipleri, olaya hızla müdahale etti. İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, sıcaklıkların artmasıyla yangın riskinin de arttığına dikkat çekerek, “Bu mücadelede vatandaşların desteği çok önemli. Piknik ateşlerini mutlaka söndürmeliyiz. Sigara izmariti, çakmak ve deodorant kutusu gibi malzemeleri doğaya atmamak büyük önem taşıyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Şakran ve Urla’da Çıkan Yangınlar Hızla Kontrole Alındı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!