1. Haberler
  2. Türkiye
  3. 325 Euro Destek Müjdesi: Çalışan Anneler İçin Yeni Dönem Başlıyor

325 Euro Destek Müjdesi: Çalışan Anneler İçin Yeni Dönem Başlıyor

325 Euro Destek Müjdesi Çalışan Anneler İçin Yeni Dönem Başlıyor
325 Euro Destek Müjdesi Çalışan Anneler İçin Yeni Dönem Başlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan annelere yönelik önemli bir destek müjdesi verdi. 325 Euro destek verilecek!

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kadınların iş hayatındaki yerini güçlendirmek ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle işlerinden uzaklaşmalarını önlemek amacıyla yeni bir proje başlattıklarını duyurdu.

Bakan Işıkhan, “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi”nin ikinci döneminde de kadın istihdamına destek sağladıklarını belirtti. Bu proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de yaşayan ve çalışan annelere 12 ay boyunca 325 euro (yaklaşık 11 bin 339 lira) maddi destek verileceğini açıkladı. Proje ile aynı zamanda eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığı teşvik edilerek, çocuk bakımının daha profesyonel ve güvenilir ellerde olması sağlanacak.

Başvuruların bugün itibarıyla başladığını belirten Bakan Işıkhan, toplamda 7 bin kadının bu projeden yararlanacağını ifade etti. Bu destek sayesinde, çalışan annelerin çocuk bakım yükü hafifletilerek, kayıtlı istihdamda kalmalarının teşvik edilmesi hedefleniyor.

Bu yeni dönemle birlikte, İzmir’deki çalışan anneler de iş hayatından kopmadan çocuklarına güvenle bakabilecekler. Bakan Işıkhan, her kademede kadınları desteklemeye devam edeceklerini belirterek, projeye gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
325 Euro Destek Müjdesi: Çalışan Anneler İçin Yeni Dönem Başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!