1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Okul Servislerine Sıkı Denetim: 32 İşletmeye Ceza Kesildi

İzmir’de Okul Servislerine Sıkı Denetim: 32 İşletmeye Ceza Kesildi

İzmir'de Okul Servislerine Sıkı Denetim 32 İşletmeye Ceza Kesildi
İzmir'de Okul Servislerine Sıkı Denetim 32 İşletmeye Ceza Kesildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul servis araçlarına yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Öğrenci taşımacılığı yapan servis araçları, güvenli ve konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla titizlikle inceleniyor. Bu kapsamda, belirlenen standartlara uymayan 32 servis işletmecisine idari para cezası uygulandı.

Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, okul servislerinde gerçekleştirilen denetimlerde, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve servis yönetmelikleri doğrultusunda sıkı kontroller gerçekleştiriyor. Araçlarda şoför tanıtım kartı, çalışma ruhsatı, yangın söndürme tüpü, emniyet kemeri ve rehber personel gibi pek çok unsur titizlikle inceleniyor. Denetimlerde kurallara uymayan araçlar için 1608 Sayılı Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği gereğince 2 bin 52 TL tutarında para cezası kesiliyor. Özellikle 9 Eylül’den itibaren yapılan denetimlerde, şoför tanıtım kartı bulunmayan veya UKOME yönetmeliklerine aykırı düzenlemelere sahip olan servis araçlarına cezai işlem uygulandı.

Zabıta Trafik Şube Müdürü Fatih Toprakdeviren, öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşmalarını sağlamak için denetimlerin büyük bir özenle yürütüldüğünü belirtti. Toprakdeviren, “Öğrencilerin güvenliği bizim önceliğimizdir. Şoförlerin tanıtım kartlarının mutlaka bulunması, rehber personelin belgelerinin tam olması, yangın tüplerinin güncel olması gibi birçok önemli ayrıntıya dikkat ediyoruz. Ayrıca araçların kapasitesinin üzerinde öğrenci alınması kesinlikle yasak. Ayakta öğrenci taşımak da kurallara aykırıdır. Velilerden gelen şikayetler doğrultusunda denetimlerimizi sıklaştırıyoruz. Veliler, herhangi bir kural ihlali durumunda belediyemize veya emniyet güçlerine başvurabilir” dedi.

Denetimlerin eğitim yılı boyunca süreceği belirtilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların güvenli ve rahat bir ulaşım sağlaması adına gerekli tüm önlemleri aldığı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Okul Servislerine Sıkı Denetim: 32 İşletmeye Ceza Kesildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!