1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Bu Yaz İzmir’in Dört Bir Yanında Sanat Etkinliği

Bu Yaz İzmir’in Dört Bir Yanında Sanat Etkinliği

Bu Yaz İzmir'in Dört Bir Yanında Sanat Etkinliği
Bu Yaz İzmir'in Dört Bir Yanında Sanat Etkinliği
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de yaz döneminde sanat her yerde! Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Kültürpark Atlas Pavyonu’na, Konak metro istasyonundan Karşıyaka vapur iskelesine kadar şehrin dört bir yanında sanat etkinlikleri devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında da İzmirlileri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Temmuz ayında önemli sergi, konser ve atölyelere ev sahipliği yapıyor. Kültürpark Atlas Pavyonu, Konak Metro Sanat Galerisi ve Karşıyaka İskelesi Sergi Salonu da çeşitli etkinliklerle İzmirlilere kültür ve sanat sunuyor.

AASSM’de 13 Haziran’da açılan Laure Daviron resim sergisi, 13 Temmuz’a kadar Üst Kat Doğu ve Batı Galeriler’de ziyaretçilerini ağırlıyor. AASSM Alt Kat Galeri’de ise 25 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde “Köklerden Yükselen Hikâyeler Projesi” karma sergisi yer alıyor. Bu sergi, İzmir Kültür Fonu’ndan destek alan projenin ilk uygulamasına dair eserleri sergiliyor. Narlıdere’deki atölyelerde kadınlar tarafından yapılan ağaç baskı ve yazmacılık çalışmaları da bu sergide görülebilir.

AASSM’de 4 Temmuz’da “Gözde Yetmen Anthropocene / Antroposen” Giyilebilir Sanat sergisi açılıyor. 31 Temmuz’a kadar AASSM Giriş Kat Doğu ve Batı Galeriler’de ziyaret edilebilecek sergi, insan faaliyetlerinin iklim ve çevre üzerindeki etkilerini konu alıyor. Meltem Akkaya’nın “Metafor” resim sergisi ise 17 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde AASSM Üst Kat Doğu ve Batı Galeriler’de sergilenecek. Akkaya, mekânsal ve nesnel çağrışımlarla düşsel bağlar kuruyor.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, bu yaz çeşitli atölyelere de ev sahipliği yapıyor. İlk atölye, 2 Temmuz saat 11.00’de “Müziğin İçindeki Matematik” oldu. Bu atölye, 9-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak müzik ve matematik arasındaki ilişkiyi keşfetmelerini sağladı. “Bremen Mızıkacıları” atölyesi, 4-11 Temmuz tarihleri arasında 7-9 yaş aralığındaki çocuklarla gerçekleştirilecek. Ayrıca, “Arkadaşım Opera Sanatçısı” atölyesi 9-18 Temmuz tarihlerinde 7-9 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak düzenlenecek. 23 Temmuz’da ise “Böcek Orkestrası ve Yaratıcı Drama Atölyesi” gerçekleştirilecek. Atölyelere katılım için kayıtlar, AASSM web sitesi üzerinden yapılıyor.

Muhammed Miran Atik yönetimindeki TimbrFifths grubu, 3 Temmuz saat 21.00’de AASSM Avlu’da konser verecek. AASSM Avlu, 18 Temmuz’da Canlı Radyo Buluşması’na da ev sahipliği yapacak. Ayrıca, 37. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Fazıl Say ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası konseri, 26 Temmuz’da Bergama Asklepion Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.

Kültürpark Atlas Pavyonu 1 No’lu Sanat Galerisi’nde 22 Mayıs’ta açılan Şenol Tilki “Uzaklar” sergisi, 11 Ağustos’a kadar açık olacak. Atlas Pavyonu 2 No’lu Sanat Galerisi’nde ise 27 Haziran-11 Ağustos tarihlerinde “Şehr-i Men İzmir” sergisi yer alıyor. Sanatçı Arya Kamalı, İzmir’in kültürel, sosyal ve tarihi mekânlarını gözler önüne sermeyi amaçlıyor.

Konak Metro Sanat Galerisi’nde 5 Temmuz-12 Ağustos tarihlerinde “Yüzün Yüzleri 2 – Sanat ve Şehrin Buluşması” sergisi düzenlenecek. Bu sergi, çeşitli disiplinlerden eserler içeriyor. Karşıyaka İskelesi Sergi Salonu’nda 5 Haziran’da açılan “Rüzgarımla Yelken Aldı Gemim” sergisi 10 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilir. 9 Temmuz-21 Ağustos tarihlerinde ise “Geri Dönüşüm Çağı” sergisi düzenlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Yaz İzmir’in Dört Bir Yanında Sanat Etkinliği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!