1. Haberler
  2. Genel
  3. Çevre Günü Etkinliği: İzmir Plajları Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

Çevre Günü Etkinliği: İzmir Plajları Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

Çevre Günü Etkinliği İzmir Plajları Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Çevre Günü Etkinliği İzmir Plajları Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “daha temiz bir İzmir” hedefiyle başlattığı plaj temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Karaburun’un Mordoğan Kocakum Plajı’nda deniz ve kıyı temizliği yapıldı. Çalışmaya ilçe belediyesi, çevre gönüllüleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Su Altı Arama Kurtarma birimi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri katıldı. Bu etkinlikte, mavi bayraklı plaj yaz sezonuna hazır hale getirildi.

Deniz dibinden çıkan atıklar arasında cam ve plastik şişeler, olta takımları ve hatta bir araba lastiği yer aldı. Mordoğan Yaşam Dostları Derneği üyesi Müge Sivri, insanların çevre temizliğine duyarlılık göstermeleri gerektiğini vurguladı ve çevrenin çocuklarımıza ve torunlarımıza miras kalacağını belirtti. Sivri, “Önce kapımızın önünü, ardından evimizin içini temizlemek kültürümüzde var. Herkes çevresini temiz tutmalı,” dedi.

Çevreci Necla Yenilmez ise sigara izmaritlerinin yere atılmasına tepki göstererek, izmaritlerin çevreye zarar verdiğini ifade etti. Leyla Öner de, kumsallarda cam kırıkları ve izmaritlerin bulunmasının çocuklar ve sokak hayvanları için tehlike oluşturduğunu dile getirdi.

Aygül Karadağ, çevre bilincinin ailelerde başladığını ve herkesin görevini yapması halinde denizlerin temiz kalacağını belirtti. Dalgıç Emre Öztürk ise Su Altı Arama Kurtarma Birimi’nde 10 yıldır çalıştığını ve bu süreçte denizlerden tonlarca atık çıkardıklarını söyledi. Öztürk, “Denizlerimizi korumak gelecek nesiller için çok önemli. Lastikler doğada çözülmüyor ve çok zararlı,” diyerek denizlerin temiz tutulması gerektiğine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çevre Günü Etkinliği: İzmir Plajları Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!