1. Haberler
  2. Genel
  3. Dikili’deki Yangın Kontrol Altına Alındı

Dikili’deki Yangın Kontrol Altına Alındı

Dikili'deki Yangın Kontrol Altına Alındı
Dikili'deki Yangın Kontrol Altına Alındı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dikili ilçesinin Çandarlı ve Denizköy mahallelerinde dün gece 23.30’da başlayan yangın, İzmir İtfaiyesi’nin yoğun çabalarıyla bu sabaha karşı kontrol altına alındı.

Otluk alanda başlayıp makilik ve zeytinlik alanlara sıçrayan yangın, İzmir İtfaiyesi’nin 7 arazöz, 6 tonaj araç, 1 merdivenli araç ve 55 personelinin yanı sıra çok sayıda iş makinası ve su tankeriyle yapılan müdahaleyle söndürüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin destekleriyle orman itfaiyesi koordineli çalışarak yangını kontrol altına aldı. Şu anda bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Ormanlarımızı Birlikte Korumalıyız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yangına hızla müdahale eden ekiplere teşekkür ederek, “Doğayı korumak için gece gündüz büyük emek veren kahramanlarımıza teşekkür ediyorum. Hava sıcaklıklarının da artmasıyla birlikte yangınlar için çok kritik bir döneme girdik. Güzel doğamızın yok oluşunu izlemeyelim. Ormanlarımızın yanmaması için lütfen dikkat edelim. Belediye ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz” dedi.

200 Dönüm Alan Zarar Gördü

Yangın nedeniyle 200 dönüm makilik ve zeytinlik alan zarar gördü. Ayrıca, 2 dam, dam içinde bulunan büyük ve küçükbaş hayvanlar ile kümes hayvanlarının telef olduğu, 3 yazlık, 1 balık çiftliği deposu ve 2 çiftlikte bulunan kümeslerin yanarak kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Yangına Sebep Olma!

İzmir İtfaiyesi yetkilileri, küresel ısınmanın etkileriyle artan yangın riskine karşı vatandaşları uyardı. Seyir halindeyken sigara izmariti atılmaması, piknik alanları dışında mangal yakılmaması, ev ve yaşam alanlarının etrafındaki kuru otların temizlenmesi ve tamirat-tadilat yaparken yangın söndürücü veya su bulundurulması gibi önlemler alınması gerektiğini belirttiler. Yangına sebep olmamak için bu uyarılara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dikili’deki Yangın Kontrol Altına Alındı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!