1. Haberler
  2. Genel
  3. Feribot Seferleri İzmirlilere Nefes Aldırdı

Feribot Seferleri İzmirlilere Nefes Aldırdı

Feribot Seferleri İzmirlilere Nefes Aldırdı
Feribot Seferleri İzmirlilere Nefes Aldırdı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarındaki tatil yoğunluğunu dikkate alarak Körfez’de deniz ulaşımını artırmaya yönelik çalışmalarına hız verdi. Başkan Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla, Üçkuyular – Bostanlı arasında sefer yapan feribotların sayısı 25 Temmuz ile 25 Ağustos tarihleri arasında yükseltildi.

Bu dönemde 127 bin 903 araç taşınarak geçen yıla oranla yüzde 30’luk bir artış kaydedildi. Böylece hem kent trafiği rahatlatıldı hem de daha fazla yolcuya güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sunuldu.

İZDENİZ, yaz yoğunluğuna cevap vermek amacıyla tam 79 ek sefer düzenledi ve aynı anda iki feribotun hizmete girmesini sağlayarak özellikle araç geçişlerinde ciddi bir rahatlama sağladı. 2023 yılının aynı döneminde 96 bin 500 aracın taşındığı Üçkuyular – Bostanlı hattında bu yılın rakamı yüzde 30 artarak 127 bin 903 araca ulaştı. Yoğun talep devam ettikçe ek seferlerin de süreceği açıklandı.

Ayrıca, Cuma günleri yolculuk yapan feribot yolcularına İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun müzik dinletileriyle hoş sürprizler yapılıyor, böylece feribot kullanımı daha da keyifli hale getiriliyor.

İZDENİZ Genel Müdürü Gökhan Marım, deniz ulaşımının sunduğu konfor ve hızın İzmirliler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, “Karayolu ile 1 saati aşan mesafeleri feribotla 20 dakikaya indiriyoruz. Bu sayede İzmir Körfezi’nin verimli kullanımını daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Feribot Seferleri İzmirlilere Nefes Aldırdı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!