1. Haberler
  2. Genel
  3. “Genç Perspektifiyle İzmir” E-Çalıştayı Düzenlendi

“Genç Perspektifiyle İzmir” E-Çalıştayı Düzenlendi

Genç Perspektifiyle İzmir E-Çalıştayı Düzenlendi
Genç Perspektifiyle İzmir E-Çalıştayı Düzenlendi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, katılımcılığı esas alarak “Genç Perspektifiyle İzmir” çalıştayı düzenledi. Dijital ortamda gerçekleştirilen çalıştaya, 55 sivil toplum kuruluşu ve ilçe belediyelerinden temsilciler katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen “Genç Perspektifiyle İzmir” çalıştayını e-çalıştay formatında gerçekleştirdi. Bu etkinlik, belediyenin 2025-2029 Stratejik Planı hazırlık sürecinde, paydaşların görüşlerini almak amacıyla düzenlendi. Belediyenin hedefi, katılımcılığı temel alarak hizmet yol haritasını ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda şekillendirmektir.

Çalıştayda, Ege Genç İş İnsanları Derneği, TMMOB ve meslek odalarının temsilcileri yer aldı. Tartışma konuları arasında katılımcılık ve demokrasi, sağlık ve spor, eğitim ve istihdam, kültür ve sosyal hayat bulunuyordu. Bu konular etrafında sorunlar ve beklentiler tartışılarak çözüm önerileri sunuldu. Etkinliğe 55 sivil toplum kuruluşu ve ilçe belediyelerinden temsilciler katılım gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, oturumda demokrasinin önemine değinerek, “Yeni dönemde radikal demokrasiden söz ediyoruz. Diğerlerini tanımak, onları bilmek, diyaloğu kurmak çok önemli. Toplumda oy veren, vergi ödeyen, iyi müşteriler ve sıradan tüketiciler olmanın ötesine geçmek gerekiyor. Ortak aklı ve katılımcılığı önemseyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği çalıştayın verimli geçmesini diliyorum. Öyle bir çalıştay olsun ki gençlerin nefesi stratejik planda hissedilsin” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Anıl Kaçar ise, gençlerle birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı. “Projelerimizin, verimli ve sürdürülebilir olması çok önemli. Kamusal alanın planlamaları bir süre dahlinde işliyor. Stratejik plan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve tüm belediyelerin anayasasıdır. Belediyelerin yurttaşla kurduğu bağın ve 5 sene boyunca nasıl yol yürüyeceğinin göstergesidir. Stratejik planı hazırlarken toplumun tüm kesiminin görüşünü almak bizim için önemliydi. Bir arada olmaktan mutluyuz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Genç Perspektifiyle İzmir” E-Çalıştayı Düzenlendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!