1. Haberler
  2. Genel
  3. İzBB Meslek Fabrikası ile Pastacı Oldular

İzBB Meslek Fabrikası ile Pastacı Oldular

İzBB Meslek Fabrikası ile Pastacı Oldular
İzBB Meslek Fabrikası ile Pastacı Oldular
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmirli vatandaşların meslek edinme yolundaki ilk durağı yine İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası oldu. Ücretsiz olarak sunulan Pastacı Çıraklığı kursu sayesinde katılımcılar, pastacılığın tüm inceliklerini öğrenirken bu renkli ve lezzetli dünyayı keyifle keşfetme fırsatı buluyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, sunduğu mesleki ve teknik eğitimlerle vatandaşlara iş imkanı sağlarken, sektörlerin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yetişmesine de katkıda bulunuyor. Kent genelindeki 28 kurs merkezi ile özellikle gençlere ve kadınlara yönelik çeşitli meslek eğitimleri veren Fabrika, Pastacı Çıraklığı kursu ile pastacılığın önemli inceliklerini katılımcılara öğretiyor. Meslek sahibi olmak veya yeteneklerini geliştirmek isteyen kursiyerler, 124 saatlik eğitim programının sonunda mezun olarak pastacılık sektörüne adım atmaya hak kazanıyor.

“Kendi işletmesini kurmak isteyenlere girişimcilik eğitimi de veriyoruz”

Meslek Fabrikası Müdürü Zeki Kapı, Pastacı Çıraklığı kursu hakkında bilgi vererek, “Kursiyerlerimiz 124 saatlik eğitimin ardından 20 Eylül’de eğitimlerini tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklar. Kurslarımıza, 16 yaşını doldurmuş, okuma-yazma bilen ve öğrenim belgesini getiren herkes ücretsiz olarak katılabilir. Tüm malzemeleri de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden sağlıyoruz. Özellikle kadınların ve gençlerin sosyo-ekonomik yaşama katılmalarını hedefliyoruz; mezun olduktan sonra kendi gelişimlerini tamamlayarak istihdam edilmelerine katkı sağlıyoruz. Eğitimlerin ardından, İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimimiz aracılığıyla tüm mezunlarımızı sektöre yönlendiriyoruz. Meslek Fabrikası olarak öncelikle sektörün iş gücü ihtiyacını belirleyerek, gerekli modülleri uyguluyoruz. Pastacı çıraklığı kursunu açmamızın nedeni sektörde bu alanda ciddi bir eksiklik olması. Kendi işletmesini kurmak isteyenlere girişimcilik eğitimi de veriyoruz” dedi.

Pastacılıkta A’dan Z’ye

Kursiyerlere pastacılığın temel prensiplerini öğreten Eğitmen Şef Emel Dalgıç, “Kursiyerlerimize pastacılıkla ilgili her konuyu detaylı şekilde öğretiyoruz. Kursu tamamladıklarında, pastacılığın temel bilgilerine hakim olarak buradan ayrılıyorlar. Bu bilgiler, sektörde çalışabilmeleri için gerekli donanımı sağlıyor. Kursiyerlerimiz de oldukça hevesli ve enerjik” dedi.

Gençlerin Kurslara Olan İlgisi

Liseden mezun olduktan sonra kursa katılma kararı alan Melisa Akbulut, “Meslek Fabrikası’nın kurs duyurusunu sosyal medyada gördüm ve hemen başvurmak istedim. Liseden yeni mezun oldum ve ailemize ait bir fırın var. Mezuniyetimin ardından orada çalışabilir ya da başka bir işletmede işe başlayabilirim. Pasta yapmaya hep ilgim vardı, burada ise profesyonel bir eğitim alıyoruz. Evde yaptıklarımız profesyonel olmuyordu, ancak bu eğitim sayesinde çok daha iyi sonuçlar alacağız” şeklinde konuştu.

Beyaz Yakalılıktan Pastacılığa

Kendi işletmesini açma hayali kuran Bora Özgören ise “Mutfakla pek ilgim yoktu, ama merakım sayesinde kursa katılmaya karar verdim. İleride kendi işletmemi açmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu bu ücretsiz imkanı değerlendirdim. Kurs, en temel bilgileri öğrenmemi sağladı. Aynı zamanda barista eğitimi alarak işletme açma sürecime katkı sağlamak istiyorum. Önceden beyaz yakalı olarak çalışıyordum, ancak pandemi dönemiyle birlikte yeni bir kariyer yoluna girmeye karar verdim” dedi.

Kardeşler Aynı Sırada

Pastacılığa olan ilgisini profesyonel bir seviyeye taşımak isteyen Özlem Olgaç, “Kursu sosyal medyada gördüm ve hemen başvurdum. Pastacılıkla ilgim vardı ancak bu işi kulaktan dolma bilgilerle değil, profesyonel bir eğitimle öğrenmek istedim. Burada işin tüm inceliklerini, fırın ısısından yumurtanın sıcaklığına kadar birçok detayı öğrendik” diye konuştu. Kardeşi Duygu Taşdelen ise “İkimiz de emekliyiz ve evde olmaktan sıkıldık. İkimiz de mutfağı sevdiğimiz için kendimizi geliştirmek amacıyla bu kursa katıldık. İleride belki bir iş kurabiliriz” dedi. Diğer kardeşi Ayla Özgül de “Keklerden kurabiyelere kadar pek çok pastacılık tekniğini burada öğrendik. Kurs oldukça keyifli geçiyor” dedi.

Gazetecilikten Pastacılığa

Daha önce basın sektöründe çalışan ve ileride butik bir kafe açmayı planlayan Uğur Atun ise “Daha önce Meslek Fabrikası’nda barista eğitimi almıştım. Bu kursu da öğrenince başvurmak istedim. İleride bir işletme açacağım için belgelerim hazır olsun istiyorum. Basın sektöründe haber müdürü olarak çalışıyordum, ancak bu eğitimlerle işimizi daha ileriye taşımak ve profesyonellik kazanmak istiyorum. Burada pastacılığın tüm tekniklerini, tariflerini öğreniyoruz ve keyif alarak eğitimimizi sürdürüyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzBB Meslek Fabrikası ile Pastacı Oldular
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!