1. Haberler
  2. Asayiş
  3. İzmir Açıklarında 48 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

İzmir Açıklarında 48 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

İzmir Açıklarında 48 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı
İzmir Açıklarında 48 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Çeşme ve Urla ilçelerinde, sahil güvenlik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 19’u çocuk olmak üzere toplam 48 düzensiz göçmen kurtarıldı. Göçmenler, 2 can salı ve 1 lastik bot içerisinde tehlikeli bir yolculuk yaparken tespit edildi. Operasyon sırasında, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan bir kişi de yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında dün gece saat 01.20’de can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğuna dair ihbar alan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri hemen harekete geçti. Bölgeye intikal eden ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 2 can salında 15’i çocuk olmak üzere toplam 32 düzensiz göçmeni kurtardı. Ayrıca, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma girişiminde bulunduğu belirlenen bir şüpheli de gözaltına alındı.

Aynı gün sabah saat 08.40’da, Urla ilçesi açıklarında bulunan lastik botun motor arızası yapması üzerine düzensiz göçmenler yardım çağrısında bulundu. Hızla bölgeye yönelen sahil güvenlik ekipleri, motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik botta yer alan 4’ü çocuk toplam 12 düzensiz göçmeni güvenli bir şekilde kurtardı. Göçmenler, olumsuz deniz koşullarında zor anlar yaşarken, ekiplerin hızlı müdahalesiyle güvenli bir şekilde kıyıya çıkarıldı.

Kurtarılan tüm göçmenler kıyıya getirildikten sonra, işlemleri tamamlanmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yetkililer, düzensiz göçmenlerin sağlık kontrollerinin yapıldığını ve gerekli tüm prosedürlerin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Sahil Güvenlik Komutanlığı, denizlerdeki denetim ve müdahalelerine aralıksız devam edeceklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Açıklarında 48 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!