1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir, Zafer Yürüyüşü ile Kurtuluşu Kutladı

İzmir, Zafer Yürüyüşü ile Kurtuluşu Kutladı

featured
İzmir, Zafer Yürüyüşü ile Kurtuluşu Kutladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü, 9 Eylül Zafer Yürüyüşü ile kutlandı. Basmane’den Cumhuriyet Meydanı’na uzanan yürüyüşe, siyasiler ve binlerce İzmirli katıldı.

İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen 9 Eylül Zafer Yürüyüşü, tarihi Türk ordusunun 1922’de İzmir’e giriş yaptığı rotada gerçekleştirildi. Basmane Karakolu’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşte, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile birlikte, farklı siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, yerel yöneticiler, bürokratlar ve İzmir halkı büyük bir coşkuyla yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 350 metrelik dev Atatürk posteri taşınırken, yürüyüşe katılanlar marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Tugay, “102 yıl önceki büyük zaferin gururunu hala yaşıyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

Yürüyüşün ardından, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert ile Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Kutlamalar, gün boyunca çeşitli etkinliklerle sürdürüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir, Zafer Yürüyüşü ile Kurtuluşu Kutladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!