1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. İzmir’de 3D Yazıcılarla Çocuklara Mekanik El Umudu

İzmir’de 3D Yazıcılarla Çocuklara Mekanik El Umudu

İzmir'de 3D Yazıcılarla Çocuklara Mekanik El Umudu
İzmir'de 3D Yazıcılarla Çocuklara Mekanik El Umudu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremleri sonrasında artan robot el ihtiyacını karşılamak amacıyla Robot El Derneği ile önemli bir iş birliği gerçekleştirdi.

Bu ortaklık kapsamında, parmak ve el deformasyonu yaşayan 5 yaş üstü çocuklar için 3 boyutlu yazıcılarla mekanik el üretilecek.İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Yıldırım ve Robot El Derneği Başkanı Serdar Okumuş arasında imzalanan protokol ile parmak ve el deformasyonu yaşayan çocuklar için kişiye özel mekanik eller ücretsiz olarak temin edilecek. Bu anlamlı proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Arge İnovasyon Şube Müdürlüğü bünyesindeki FabrikaLab’da yürütülecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Yıldırım, projeye ilişkin duygularını ifade ederken, “Bu iş birliğinin nihai hedefine baktığımızda duygulandıran, insanı derinden etkileyen bir süreci var. Çok kıymetli bir çalışma ve bu aşamaya gelmesi de mutluluk verici. Katkılarınız ve çabalarınız için çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay, hem halk hem de toplum sağlığı konularını çok önemsiyor” dedi.

İlk Protokol İzmir Büyükşehir Belediyesiyle

Robot El Derneği Başkanı Serdar Okumuş, ilk kez bir belediye ile iş birliği protokolü imzaladıklarını belirterek verilen destekten dolayı teşekkür etti. Okumuş, “Bu çalışma birçok insana umut olacak. Özellikle 6 Şubat depreminin ardından bu sorun daha da büyüdü. Hepimiz el ele vererek bu soruna çözüm üretmeliyiz” diye konuştu.

Hayatları Kolaylaştıracak

Protokol kapsamında, el ve parmak ihtiyacı duyan 5 yaş üstü çocuklar için 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel mekanik eller üretilecek. Tıbbi cihaz statüsünde olmayan ve protez yerine geçmeyen bu mekanik eller, çocukların temel kavrama hareketlerini yapabilmelerine olanak sağlayacak. Bu cihazlar, çocukların kendi kendine yeterliliklerini ve günlük yaşamda bağımsız hareket etme kabiliyetlerini desteklemek amacıyla tasarlandı. Çocukların etkileşim ve oyun gibi aktivitelerde kullanabilecekleri bu mekanik eller, sosyal ve duygusal deneyimlerini zenginleştirecek. Bisiklete binmek veya top oynamak gibi basit faaliyetler bile çocukların yaşamında büyük fark yaratacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de 3D Yazıcılarla Çocuklara Mekanik El Umudu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!