1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Dere Yataklarından 150 Bin Ton Atık Temizlendi

İzmir’de Dere Yataklarından 150 Bin Ton Atık Temizlendi

İzmir’de Dere Yataklarından 150 Bin Ton Atık Temizlendi
İzmir’de Dere Yataklarından 150 Bin Ton Atık Temizlendi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış aylarına hazırlık amacıyla kent genelinde kapsamlı temizlik çalışmalarına hız kazandırdı. Şiddetli yağışların su baskınlarına yol açmaması için yürütülen bu çalışmalar kapsamında, 150 bin ton atık dere yataklarından temizlendi.

İzmir’in 30 ilçesinde dört mevsim devam eden bu temizlik çalışmaları, özellikle kış aylarında yaşanabilecek su taşkınları ve erozyon risklerini en aza indirmeyi hedefliyor. Yaz döneminde Yamanlar bölgesindeki orman yangını nedeniyle dere yataklarında biriken çalı, dal ve yanmış ağaçlar da bu kapsamda temizlendi. Ekipler, yangın sonrası oluşan olumsuz etkileri gidermek için bölgedeki temizlikleri tamamladıktan sonra, şehir merkezindeki çalışmalara odaklandı.

İZSU Merkez Bölgeler Müdürlüğü Dereler Ustası Hakan Çetinkaya, Narlıdere’de devam eden Ali Onbaşı Deresi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Dere yataklarındaki atıkların yoğun yağışlar sırasında su akışını engellememesi için büyük bir titizlikle temizlik yapıyoruz. Tersip bentlerinde de temizlik ve kontrol işlemlerini sürdürüyoruz. İzmirlilerin içi rahat olsun, şehrimizi kış aylarına en iyi şekilde hazırlıyoruz” dedi.

Eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalarla, Ali Onbaşı, Kebap ve Yağçayı dereleri gibi farklı bölgelerde de temizlikler devam ediyor. İZSU ekiplerinin bu yoğun çalışmaları sayesinde İzmir, kışa olası su baskınlarına karşı güvenli bir şekilde hazırlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Dere Yataklarından 150 Bin Ton Atık Temizlendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!