1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Mavi Bayrak Başarısı: Plaj Sayısı Artıyor

İzmir’de Mavi Bayrak Başarısı: Plaj Sayısı Artıyor

İzmir'de Mavi Bayrak Başarısı Plaj Sayısı Artıyor
İzmir'de Mavi Bayrak Başarısı Plaj Sayısı Artıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımları, kentteki mavi bayrak ödüllü plaj sayısına olumlu yansıyor. Bu yıl 40 halk plajında mavi bayrak ödülünü koruyan İzmir’de toplam mavi bayraklı plaj sayısı 64 oldu. Mavi bayrak ödüllü marina sayısı ise 4’ten 6’ya çıktı.

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi tarafından açıklanan ödüllerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımları ve Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi’nin çalışmaları etkili oldu. İzmir, Türkiye’de mavi bayrak ödüllü plaj sayısında Antalya ve Muğla’nın ardından üçüncü sırada yer aldı. İzmir Körfezi’ndeki tek marina olan İzmir Marina da mavi bayrak almaya devam ediyor.

Başkan Tugay: Gurur Duyuyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Mavi Bayrak Programının turizm sektöründe plaj ve marinalara verilen önemli bir uluslararası çevre ödülü olduğunu belirterek, “İzmir bir deniz kenti. En güzel plajlara ev sahipliği yapan kentimizin denizini ve doğasını korumak en önemli görevimiz. Mavi bayraklı plajlarımızla gurur duyuyoruz ve bu sayıyı artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz,” dedi.

İzmir, Arıtmada Lider

İzmir, Mavi Bayraklı plaj sayısıyla Türkiye’de üçüncü sırada bulunuyor. İzmir’in yüzülebilir Körfez hedefiyle başlattığı arıtma seferberliği, mavi bayraklı plaj sayısının artmasında büyük rol oynadı. Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen atık su arıtma miktarı ile Türkiye’nin lider şehri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 70 atık su arıtma tesisiyle hizmet veriyor.

Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi’nin Çalışmaları

Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi, İzmir plajlarının yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve can güvenliği konularında standartlarını yükseltiyor. Güvenli plajlar için cankurtaran sayısının arttırılması amacıyla düzenlenen kurslar sayesinde 227 gence Gümüş Cankurtaran Brövesi kazandırıldı. Plajların başvuru ve deniz suyu numuneleri kontrol edilerek, sağlıklı başvurular yapılması sağlandı. Ayrıca, çevre eğitimi ve bilinçlendirme çalışmaları yıl boyunca sürdürüldü.

Çevre Eğitimi ve Bilinçlendirme Etkinlikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi, “Plajların rengi: Mavi“ sloganıyla çevre eğitimi ve bilinçlendirme etkinlikleri düzenliyor. Bu yıl Ocak ayından itibaren düzenlenen etkinliklerle 2 bin 867 öğrenci ve 41 öğretmene ulaşıldı. Çevre atölyeleri ve sağlıklı yaşam etkinlikleriyle plajların sürdürülebilir kullanımı destekleniyor.

Mavi Bayrak Nedir?

Uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak, dünya çapında 49 ülkede uygulanıyor. Türkiye, 2024 verilerine göre 567 Mavi Bayraklı plajla dünyada üçüncü sırada yer alıyor. Mavi Bayrak, plajlar, marinalar ve yatlara verilen uluslararası bir çevre ödülüdür ve çeşitli kriterleri içerir. Plajlar için 33, marinalar için 38, yatlar için ise 17 kriter bulunur. Yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi, çevre yönetimi ve can güvenliği gibi başlıklar altında toplanan bu kriterler, plajların sıhhi tesislerinin arıtma tesisine bağlı olmasını da içerir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Mavi Bayrak Başarısı: Plaj Sayısı Artıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!