1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’de Sahiplendirme Şenliği Büyük İlgi Görüyor

İzmir’de Sahiplendirme Şenliği Büyük İlgi Görüyor

İzmir'de Sahiplendirme Şenliği Büyük İlgi Görüyor
İzmir'de Sahiplendirme Şenliği Büyük İlgi Görüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta düzenlenen ve yuva arayan sevimli dostlar ile hayvanseverleri bir araya getirmeyi amaçlayan Sahiplendirme Şenliği büyük ilgi gördü.

Etkinlik, sokak hayvanlarına yönelik yasal düzenlemeler hakkındaki tartışmaların gölgesinde gerçekleşti ve bu düzenlemelere tepki gösteren hayvanseverlerin katılımıyla dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve Konak Kent Konseyi iş birliği ile Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) katkılarıyla 25-26 Mayıs tarihlerinde Ahşap Sahne’de gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde yoğun bir katılım vardı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı temsilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç ve diğer önemli isimler açılışta hazır bulundu.

Yerel Yönetimlerden Örnek Uygulamalar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, Başkan Cemil Tugay’ın mesajını paylaşarak Karşıyaka’da başlatılan ve sahipsiz köpeklerin kısırlaştırılması konusunda örnek olan çalışmaların İzmir geneline yayılacağını belirtti. Yıldır, sokak hayvanlarının itlaf edilmesinin büyük bir vicdansızlık olduğunu vurgulayarak, “Biz, hayvanların hakları için mücadele ediyoruz. Öldürmek için değil, yaşatmak için varız” dedi.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise sokak hayvanları için yürütülen kısırlaştırma çalışmalarından ve “Satın alma, sahiplen!” mottosuyla yapılan bilinçlendirme kampanyalarından bahsetti.

Hayvanseverlerin Tepkisi ve Sahiplenme Öyküleri

Etkinliğe katılan hayvanseverler, gündemdeki sokak hayvanları yasa tasarısına karşı duydukları endişeyi dile getirdi. İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, yasa tasarısının parlamentoya sunulmadan önce sivil toplumun, meslek odalarının ve yerel yönetimlerin görüşlerinin alınması gerektiğini vurguladı.

Şenlikte bir köpeği sahiplenen Deniz Demirci, etkinliğe gelerek uzun zamandır istediği bir köpeği sahiplendiğini ve bu tür etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğini belirtti. Şevval Tarakçı ise daha önce sahiplenmiş olduğu köpeği Çıtır ile yaşadığı mutluluğu paylaşarak, sokak hayvanları için uyutma çözümüne kesinlikle karşı olduğunu ifade etti.

Etkinlik Devam Ediyor

Sahiplendirme Şenliği, yarın da Ahşap Sahne’de 16.00-21.00 saatleri arasında devam edecek. Etkinlik kapsamında Doç. Dr. Hakan Yurdanur, “Hayvan Hakları” konulu bir söyleşi yapacak, ardından Dr. Ülkümen Rodoplu, “Evcil Hayvanların Sağlığımıza Etkileri” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

Bu etkinlik, hayvanseverlerin sokak hayvanlarına olan duyarlılığını artırmayı ve daha fazla can dostunun yuva bulmasını amaçlıyor. Sahiplendirme Şenliği, hayvan hakları mücadelesinde önemli bir adım olarak görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Sahiplendirme Şenliği Büyük İlgi Görüyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!