1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’den Engelsiz Spor: Herkes İçin Erişilebilir Yüzme Keyfi

İzmir’den Engelsiz Spor: Herkes İçin Erişilebilir Yüzme Keyfi

İzmir'den Engelsiz Spor Herkes İçin Erişilebilir Yüzme Keyfi
İzmir'den Engelsiz Spor Herkes İçin Erişilebilir Yüzme Keyfi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projeleri arasında yer alan Havuz İzmir, her yaştan bireyin spor yapmasını teşvik ederken, engelli bireyler için de önemli bir kapı aralıyor. Tesisten, görme engelli ve nöroçeşitli çocuklar ile yetişkinlerin yanı sıra, yeni dönemde işitme ve bedensel engelli bireyler de faydalanabilecek.

Yüzme sporunu yaygınlaştırmak amacıyla kentte kurulan yarı olimpik Havuz İzmir, spor yapmak isteyen engelli bireyler için büyük bir fırsat sunuyor. Açıldığı günden bu yana görme engelli ve nöroçeşitli bireyler için hizmet veren tesis, 2024-2025 kış sezonunda işitme ve bedensel engelli vatandaşlara da kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Kırmızı Bayraklı Tesis Tesis yetkilisi Ozan Çaylak, Havuz İzmir’in 2 Yıldızlı Kırmızı Bayrak statüsüne sahip olduğunu vurgulayarak, “Kırmızı Bayrak, engelli bireylerin rahatça ulaşabileceği ve kullanabileceği mekanları belirten bir semboldür. 22 Ağustos 2022’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla bu unvanı kazandık. O günden bu yana çok sayıda engelli birey tesisimizde yüzme eğitimi aldı. Şu anda 42 kişiye aktif olarak eğitim veriyoruz” dedi.

“Tüm Engelli Bireylere Kucak Açıyoruz” Ozan Çaylak, engelli bireylerin sporla özgürce buluşabileceği bir ortam sunmaya kararlı olduklarını belirterek, “Yeni dönemde hizmetlerimizi genişleterek işitme ve bedensel engelli bireyler için de çalışmalar yürütüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın spor yapma taleplerini dikkate alarak, her tür engel grubuna eşit hizmet sunmayı sürdüreceğiz” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’den Engelsiz Spor: Herkes İçin Erişilebilir Yüzme Keyfi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!