1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İzmir’in Çin’deki Kardeş Şehri Xiamen’le İlişkiler Gelişecek

İzmir’in Çin’deki Kardeş Şehri Xiamen’le İlişkiler Gelişecek

İzmir'in Çin'deki Kardeş Şehri Xiamen'le İlişkiler Gelişecek
İzmir'in Çin'deki Kardeş Şehri Xiamen'le İlişkiler Gelişecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xiamen Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Zhang Canmin ve beraberindeki heyeti ağırladı. Toplantıda iki şehir arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha da güçleneceği vurgulandı.

İzmir’in kardeş şehri Çin Halk Cumhuriyeti’nin Xiamen kentinden gelen heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Heyette, Xiamen Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Zhang Canmin ile birlikte Çin Komünist Partisi Xiamen Belediye Komitesi Organizasyon Yapısı Komitesi Genel Müdürü Yan Yunwei, Xiamen Yeni Sanayi Devrimi İnovasyon Merkezi BRICS Ortaklığı Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Hong Liang, Xiamen Belediyesi Halk Hükümeti Dış İlişkiler Ofisi Personeli Chen Fang, Xiamen Yeni Sanayi Devrimi İnovasyon Merkezi BRICS Ortaklığı Ofisi Koordinatörü Wei Chen, İzmir Çinliler Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Yağız Wang, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ve diğer bürokratlar da yer aldı. Görüşmede, iki şehir arasındaki ticaret, yatırım ve kültürel iş birliği olanakları ele alındı.

Dr. Cemil Tugay, ziyarette yaptığı konuşmada, “Çok ciddi mermer ocaklarımız var ama işleme ve tasarım konusunda gelişmemiz gerektiğini hissediyoruz. Bu konuda birlikte çalışabilir miyiz diye düşünüyorum. Kardeş şehir ilişkilerimizi sadece kültürel değil, ticaret anlamında da geliştirmek önemli. İzmir’de Uzak Doğu ve Çin kültürünü daha fazla görmek istiyoruz. Xiamen’e mutlaka geleceğim. Ekonomik ilişkilerde yoğun çalışmalıyız. Başkanlığım döneminde ilişkilerimizi daha da geliştireceğim. Xiamen halkını burada ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi.

Türkiye ve İzmir’e ilk kez geldiğini belirten Zhang Canmin, “İzmir çok güzel, Xiamen’e çok benziyor. Eğitim, turizm ve ticaret ilişkilerimiz hiç kesilmedi. İzmir Limanı ve Xiamen Limanı kardeş liman. İki şehir arasında konteyner trafiği dünyada yedinci sırada. Xiamen’de yapılan mermer fuarından bahsederek, belediye başkanı olarak seçilmenizin ardından Xiamen ve İzmir arasındaki ilişkilerin daha da büyüyeceğine olan inancımız arttı” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’in Çin’deki Kardeş Şehri Xiamen’le İlişkiler Gelişecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!