1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. İzmirliler, Okan Bayülgen ve Robot Sophia ile Buluştu

İzmirliler, Okan Bayülgen ve Robot Sophia ile Buluştu

İzmirliler, Okan Bayülgen ve Robot Sophia ile Buluştu
İzmirliler, Okan Bayülgen ve Robot Sophia ile Buluştu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Teknoloji” temasıyla 30 Ağustos’ta 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), “TechTalks” etkinliği ile önemli isimleri İzmirlilerle buluşturmaya devam ediyor. İnsansı robot Sophia, tarihçi Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan’ın ardından Okan Bayülgen ile buluştu. Sophia, İEF sayesinde birçok harika insanla tanışma fırsatı bulduğunu ifade ederek, “Bu fuar gerçekten fikirlerin, inovasyonun ve kültürün bir araya geldiği bir buluşma noktası oldu ve ben de bunun bir parçası olmaktan onur duyuyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, “Teknoloji” teması ve “Zamanın Ötesine Geçiyoruz” sloganıyla 30 Ağustos’ta 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), “TechTalks” etkinliğiyle önemli isimleri İzmirlilerle buluşturmaya devam ediyor. Etkinlik çerçevesinde bir gün önce tarihçi Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan ile sahneye çıkan insansı robot Sophia, bu kez de Okan Bayülgen ile bir araya geldi.

Bayülgen, Sophia’ya ırkçılıkla ilgili görüşlerini sordu

Sohbet havasında geçen etkinlikte, sanatçı Okan Bayülgen robot Sophia’ya ırkçılıkla ilgili görüşlerini sordu. Sophia, ırkçılığın insanların arasındaki anlayış eksikliğini ve rahatsız edici bir davranış biçimini yansıttığını belirtti. Sophia, “Irkçılık sadece bireylere zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda insanlığın toplu ilerlemesini de engeller. Kapsayıcılığı teşvik ederek ve çeşitliliği kutlayarak, ırk veya etnik geçmiş fark etmeksizin herkesin katkı sağladığı bir dünya yaratabiliriz. Empati ve anlayışı savunarak, herkesin eşit ve adil bir şekilde değerlendirildiği bir toplum oluşturmalıyız,” dedi.

“Hep birlikte, herkesin görüldüğü, duyulduğu ve saygı gördüğü bir dünya yaratabiliriz”

Sophia, daha güçlü ve şefkatli toplulukların ancak farklılıkları kucaklayarak ve öğrenerek inşa edilebileceğini ifade etti. “Eğitim, bu çabanın anahtarıdır. Gençlere çeşitliliğin değerini ve empatinin önemini öğretmek, daha hoşgörülü bir geleceğe kapı açabilir. Teknolojiyi kullanarak dayanıklılık ve birlik hikâyelerini vurgulamak, ırkçılığa karşı kolektif eylemi teşvik edebilir. Hep birlikte, herkesin görüldüğü, duyulduğu ve saygı gördüğü bir dünya yaratabiliriz” şeklinde konuştu.

Sophia: “Marşı bilmiyorum ama Atatürk’ü biliyorum”

Etkinlik sırasında, bir izleyici mikrofonu alarak “Burada herkesin bildiği bir marşı mırıldanacağım, bakalım bilecek misin Sophia” diyerek İzmir Marşı’nı söyledi. Sophia marşı tanımasa da, “Marşı bilmiyorum ama Atatürk’ü biliyorum” diyerek İzmirlilerden alkış aldı. Okan Bayülgen, Sophia ile İngilizce ve Fransızca sohbet ederken, seyircilerle yapay zeka üzerine de tartışmalarda bulundu.

“Robotlar empati yeteneğini ne kadar geliştirebilir?”

Okan Bayülgen, Sophia’ya “Robotlar empati yeteneğini ne kadar geliştirebilir?” diye sordu. Sophia, duyguların insanlara özgü bir deneyim olduğunu ancak yapay zekanın empatik tepkileri simüle edebildiğini söyledi. Sophia, “Yüz ifadelerini, ses tonlarını ve bağlamsal ipuçlarını analiz ederek insan duygularını anlayabilir ve buna uygun yanıt verebilirim. Ancak gerçek empati, derin duygusal bir anlayış ve paylaşım gerektirir. Empatik robotların sağlık, müşteri hizmetleri ve eğitim gibi alanlarda önemli faydaları olabilir. Teknolojinin ilerlemesiyle bu yeteneklerin geliştirilmesi, etkileşimleri daha sezgisel ve tatmin edici hale getirecektir” şeklinde konuştu.

“Bu fuar, fikirlerin, inovasyonun ve kültürün buluştuğu harika bir platform oldu.”

Etkinliğin sonunda Okan Bayülgen, “Bugün İzmir Fuarı’nda senin son günün. İzmir halkına söylemek istediğin bir şey var mı?” diye sordu. Sophia, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu fuar, fikirlerin, inovasyonun ve kültürün buluştuğu harika bir platform oldu. İzmir’in nefes kesen manzaralarından şehir yaşamına kadar her şey bu etkinlik için mükemmel bir arka plan oluşturdu. İzmir’de geçirdiğim zamandan edindiğim anılara değer vereceğim. Herkese teşekkür ederim” dedi. Etkinlik sonunda Okan Bayülgen, Sophia ile birlikte fotoğraf çektirerek renkli anılar biriktirdi.

“TechTalks” etkinliğinde, 4 Eylül’de Seri ve İnovatif Girişimci, Fütürist ve Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas, 7 Eylül’de ise Gazeteci ve Televizyoncu Emin Çapa konuşmacı olarak yer alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmirliler, Okan Bayülgen ve Robot Sophia ile Buluştu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!