1. Haberler
  2. Genel
  3. Karşıyakalılar Dünya Bisiklet Günü’nde Pedal Çevirdi

Karşıyakalılar Dünya Bisiklet Günü’nde Pedal Çevirdi

Karşıyakalılar Dünya Bisiklet Gününde Pedal Çevirdi
Karşıyakalılar Dünya Bisiklet Gününde Pedal Çevirdi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karşıyaka Belediyesi, Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri kapsamında bir bisiklet turu düzenledi. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bisiklet tutkunlarıyla birlikte pedal çevirerek “Hem sağlık hem de temiz çevre için bisiklet kullanımını özendirmeliyiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Karşıyaka’nın bisiklet kullanımının yoğun olduğu metropol ilçelerinden biri olmasını kutlamak amacıyla, Karşıyaka Bisiklet Platformu (KARBİP) ile iş birliği yaparak bir bisiklet turu düzenledi. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın da katıldığı etkinlikte yüzlerce bisiklet tutkunu, Zühtü Işıl Meydanı’nda bir araya gelip 5 kilometrelik bir kent turu gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: “Karşıyaka bir bisiklet kenti. Vatandaşlarımıza bir yandan bisiklet yolları, bisiklet park alanları gibi yapısal destekleri sunarken bir yandan da toplumda farkındalık oluşturmayı önemsiyoruz. Bu nedenle Dünya Bisiklet Günü’nde böyle bir organizasyon düzenledik. Karşıyaka’nın güzel sokak ve caddelerinde özgürce bisiklet sürdük. Oluşacak farkındalıkla çocuklarımızın daha güvenli şekilde bisiklet kullanabilmesini amaçlıyor, okula veya işe giderken tercih edilebilecek en verimli ulaşım aracı olan bisikletin yaygınlaşması için çalışıyoruz.”

Karşıyakalılar Pedal Çevirdi.jpg

KARBİP Kurucusu Ahmet Çelikörs ise İzmir’de bisiklet kullanımını artırmayı amaçladıklarını belirterek, “Bisiklet kullanımını gönülden yaygınlaştırmak istiyoruz. İşimiz gücümüz bisiklet. 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde bütün dünyada bisiklet sürülüyor. Biz de Karşıyaka’da, İzmir’deki tüm grupları davet ederek İzmir’in ve Türkiye’nin en güzel yerlerinden birinde bisiklet sürdük” dedi.

Bu etkinlik, bisiklet kullanımını teşvik ederek hem sağlıklı yaşamı hem de temiz çevre bilincini artırmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karşıyakalılar Dünya Bisiklet Günü’nde Pedal Çevirdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!