1. Haberler
  2. Genel
  3. Körfezdeki Balık Ölümlerine İlişkin Büyükşehir’den Açıklama

Körfezdeki Balık Ölümlerine İlişkin Büyükşehir’den Açıklama

Körfezdeki Balık Ölümlerine İlişkin Büyükşehir'den Açıklama
Körfezdeki Balık Ölümlerine İlişkin Büyükşehir'den Açıklama
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı sahilinde meydana gelen balık ölümleri ve kötü kokuyla ilgili bir açıklama yaptı. Körfez’deki su sirkülasyonunun düşük olduğu Bayraklı sahilinde, deniz suyu sıcaklığının artmasının alg patlamalarına yol açtığını ve bu durumun deniz suyundaki oksijen seviyesini düşürerek balık ölümlerine neden olabileceğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı bölgesinde meydana gelen koku ve balık ölümleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Körfezdeki besin tuzlarının fazlalığı ve deniz suyu sıcaklığının küresel ısınma ve iklim değişiklikleri nedeniyle ani artış göstermesi sonucu ‘Dinoflagellate Gymnodinium’ cinsi planktonların popülasyonunda aşırı artış meydana geldiği belirtildi. Bu artış, sudaki oksijen oranının düşmesine ve plankton ölümlerine yol açarak kötü kokunun oluşmasına neden olmuştur.” denildi.

Ayrıca, “Bu planktonların aşırı çoğalması, deniz suyunun yüzeyinde kızılımsı-kahverengi bir görünüm oluşturmuştur. Plankton patlaması, sudaki çözünmüş oksijen miktarını 1’in altına düşürerek, planktonlarla beslenen balıkların ölümüne sebep olmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Körfezin Temizliği İçin Harekete Geçildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, gerekli önlemleri almak için harekete geçti. Deniz Koruma Şube Müdürlüğü ise deniz süpürgesi ve karadan temizlik çalışmalarıyla duruma müdahale etmeye başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Körfezdeki Balık Ölümlerine İlişkin Büyükşehir’den Açıklama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!