1. Haberler
  2. Genel
  3. Körfezden Çıkanlar Görenleri Şaşırttı

Körfezden Çıkanlar Görenleri Şaşırttı

Körfezden Çıkanlar Görenleri Şaşırttı
Körfezden Çıkanlar Görenleri Şaşırttı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Körfez’de dip temizliği yaparak denizden çeşitli atıklar çıkardı ve çevre bilincini artırmayı hedefledi. Denizden çıkanlar ise görenleri hayrete düşürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği etkinliklere başladı. Etkinlikler, Körfez’in Cumhuriyet Meydanı kısmında gerçekleştirilen dip temizliği ile dikkat çekti. Denizden cep telefonundan içecek kutularına, sepetten trafik dubasına kadar çeşitli atıklar çıkarılarak görenleri şaşkına çevirdi.

Etkinlikler 3-7 Haziran tarihleri arasında sürecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma birimi ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, “Beraber Temizliyoruz” sloganıyla Körfez’in Cumhuriyet Meydanı ile Pasaport İskelesi arasında temizlik çalışması gerçekleştirdi. Su Altı Arama Kurtarma ekibinden 6 dalgıcın yaklaşık bir saat süren çalışması sonucunda, Körfez’den çok sayıda cam ve plastik şişenin yanı sıra trafik dubası, sepet ve cep telefonu gibi birçok atık çıkarıldı. Sergilenen atıklar, izleyicilerde büyük bir şaşkınlık yarattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü Bölge Sorumlusu Saygın Yörük, “İnciraltı’ndan Mavişehir’e kadar olan iç Körfez’de hem denizden hem karadan düzenli olarak temizlik çalışması yapıyoruz. Yılda ortalama bin ton katı atık çıkarıyoruz. Bu atıklar doğada kolay kaybolmuyor. Plastik atıkların üretimi saniyeler, kullanımı dakikalar, doğada yok olması yüzyıllar hatta bin yıllar alıyor. Cam şişeler doğada 4 bin yıl kalıyor. Oysa bunların geri dönüşümü mümkün. Bu nedenle mavi Körfez, mavi yarınlar için denizimizi ve çevremizi koruyalım” diye konuştu.

İzmir Körfez Temizliğinde Bulunan Atıklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekip Amiri Erman Karademir ise atıkların insan eliyle Körfez’e ulaştığını vurguladı. “Yaptığımız çalışmada denize ait olmayan nesneleri suyun altından çıkarıyoruz. Cam şişeler, sepet, kova, telefon, kıyafet gibi birçok atık çıktı. Bunların yeri denizin altı değil, geri dönüşüm kutuları. Bu tür atıklar istilacı türlerin yerleşmesine ve denizin doğal dengesinin bozulmasına neden oluyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Bireysel olarak kirliliğin önüne geçersek daha temiz bir dünyada yaşarız” dedi.

Belediye ekipleri, çıkarılan atıkları toplayarak geri dönüşüm tesislerine yönlendirdi. Böylece hem çevre temizliği sağlanmış hem de geri dönüşüm sürecine katkıda bulunulmuş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Körfezden Çıkanlar Görenleri Şaşırttı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!