1. Haberler
  2. Genel
  3. ESHOT’larda Engelli Yolculara Ekstra Önlemler Alınıyor

ESHOT’larda Engelli Yolculara Ekstra Önlemler Alınıyor

ESHOT’larda Engelli Yolculara Ekstra Önlemler Alınıyor
ESHOT’larda Engelli Yolculara Ekstra Önlemler Alınıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ESHOT, tekerlekli sandalyeli yolcuların güvenliği için otobüslerinde emniyet kemeri montajına başlıyor. Kısa sürede filodaki tüm araçlar güvenli taşımacılık özelliğine kavuşturulacak.

ESHOT Genel Müdürlüğü, tamamı engelli erişimine uygun ve ilgili yönetmeliklerde belirtilen tüm güvenlik önlemlerine sahip araçlardan oluşan filosuyla engelli yolcuların konforunu artırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, tekerlekli sandalyeli yolcuların daha güvenli seyahat edebilmesi için otobüslerde emniyet kemeri montajına başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, engelli yolculardan gelen talepleri dikkate alarak yeni bir adım attı. Geçtiğimiz dönemde, 292 otobüsünü kendi atölyelerinde modifiye ederek tekerlekli sandalyeli yolcu kapasitesini yüzde 100 artıran ESHOT, şimdi de tamamı engelli erişimine uygun olan otobüslerine ekstra güvenlik ve konfor sağlamak amacıyla emniyet kemeri montajına başlıyor.

Bu uygulama, ilgili yönetmeliklerde zorunlu olmamasına rağmen başlatıldı. İlk etapta, tekerlekli sandalyeli yolcuların bulunduğu alanlara 530 otobüste emniyet kemerleri monte edilecek. Daha sonra filonun geri kalan araçlarında da montaj çalışmalarına devam edilecek.

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün bu yeni çalışması, engelli yolcuların seyahat güvenliğini artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda yapılan yenilikler, İzmir’deki toplu taşıma hizmetlerini daha kapsayıcı ve erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ESHOT’larda Engelli Yolculara Ekstra Önlemler Alınıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!