1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kripto Piyasası Son 7 Ayın En Düşük Hacmine Düştü

Kripto Piyasası Son 7 Ayın En Düşük Hacmine Düştü

Kripto Piyasası Son 7 Ayın En Düşük Hacmine Düştü
Kripto Piyasası Son 7 Ayın En Düşük Hacmine Düştü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nisan ayında kripto para piyasalarında %17’lik bir değer kaybı yaşanırken, aynı dönemde işlem hacminin önemli ölçüde azaldığı görüldü. Son verilere göre ise 7 ay içerisindeki en düşük işlem hacmine geriledi.

Kripto varlık veri şirketi CCData’nın raporuna göre, Nisan ayı kripto piyasaları için değer kaybının yanı sıra işlem hacminde de belirgin bir azalma dönemini işaret etti. Son 7 ayın en düşük işlem hacmi, spot ve vadeli kripto piyasalarında %43,8 oranında azalışla 6.58 trilyon dolara geriledi. Bu rakam, Mart ayında %20’lik bir artışla 9,12 trilyon dolara yükselmişti.

İşlem Hacmindeki Düşüş ve Bitcoin’e Etkileri

Raporda, işlem hacmi düşüşünün özellikle vadeli işlem piyasalarından kaynaklandığına vurgu yapıldı. Vadeli ve opsiyon işlemlerindeki hacim %47,6 oranında azalırken, spot işlemlerin hacmi %32,6 oranında düştü. CCData analistleri, bu düşüşü Orta Doğu’daki tansiyonun yükselmesi ve ABD spot Bitcoin ETF işlemlerindeki zayıflamaya bağladı.

Bitcoin fiyatı da işlem hacimlerindeki düşüşle birlikte olumsuz etkilendi. Mart ayında rekor kırarak 73.721 dolara ulaşan Bitcoin, sektör dışı dinamiklerden kaynaklı satışların etkisiyle düşüş yaşadı. Mayıs ayına girilirken 56.550 dolara kadar gerileyen Bitcoin, son 2 ayın en düşük seviyesine indi.

Kripto Piyasalarının Geleceği ve Riskler

Kripto para piyasaları, Mayıs ayının ilk haftasında kısmi toparlanma yaşasa da işlem hacimlerinde henüz belirgin bir artış görülmedi. Toplam piyasa değeri 2,25 trilyon dolara ulaşırken, 24 saatlik ortalama işlem hacmi 63 milyar dolar civarında seyrediyor.

Mart ayından bu yana risk iştahının düşmesiyle kripto piyasalarında belirgin bir endeks gerilemesi gözlemleniyor. Önümüzdeki dönemde piyasaların nasıl bir seyir izleyeceği ise merak konusu olarak ön plana çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kripto Piyasası Son 7 Ayın En Düşük Hacmine Düştü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!