1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Meclis’e Bu Hafta Kripto Para Düzenlemesi Sunuluyor

Meclis’e Bu Hafta Kripto Para Düzenlemesi Sunuluyor

Meclis'e Bu Hafta Kripto Para Düzenlemesi Sunuluyor
Meclis'e Bu Hafta Kripto Para Düzenlemesi Sunuluyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu hafta içinde Meclis’e sunulacak olan kripto varlıklara yönelik düzenleme, hükümetin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Bu düzenlemeyle birlikte kripto varlıkların alım satımının yapıldığı platformların Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) denetimi ve düzenlemesi altına alınması amaçlanıyor.

Hükümet liderliğinde gerçekleştirilen çalışma sonucunda kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi üzerindeki hazırlıklar tamamlandı. Bu teklifin bu hafta içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulması planlanıyor.

Teklif, Türkiye’deki kripto varlıklarla işlem yapan tarafların uluslararası uygulamalara benzer şekilde risklerini azaltmayı amaçlıyor. Kripto varlıkları geniş kapsamda tanımlayan bu düzenlemeyle, alım satım platformlarının Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından lisanslanması ve SPK’nın düzenleme ve denetimi altına alınması hedefleniyor. Teklifte, platformlarda müşteriler adına saklanan nakit ve kripto varlıkların güvenliği, platformlar ile müşteriler arasındaki ilişkiler ve uygulanacak yaptırımlar gibi konular ele alınacak. Platformların işleyiş esasları ise ikincil düzenlemelerle belirlenecek.

Kanun teklifinde, blok-zinciri ve benzeri teknolojileri geliştirenlerin, kripto varlıkların satışı veya dağıtımı konusunda SPK’ye yetki verilmesi ve izin şartı getirilmesi öngörülüyor. Ayrıca, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) bu süreçte rol almasıyla blok-zinciri teknolojisinin geliştirilmesi teşvik edilmeye çalışılacak.

Kripto varlık hizmet sağlayıcıların lisanslanmaya başlamasıyla birlikte, Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) 15 No’lu teknik standardı kapsamında getirilen eleştirilerin giderilmesi ve Türkiye’nin “kısmi uyumlu” kategorisinden çıkması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meclis’e Bu Hafta Kripto Para Düzenlemesi Sunuluyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!