1. Haberler
  2. Genel
  3. Küçük Çocuklu Annelere İzmir’de Ücretsiz Ulaşım Geliyor

Küçük Çocuklu Annelere İzmir’de Ücretsiz Ulaşım Geliyor

Küçük Çocuklu Annelere İzmir'de Ücretsiz Ulaşım Geliyor
Küçük Çocuklu Annelere İzmir'de Ücretsiz Ulaşım Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan Anne Kartı uygulamasıyla, 0-4 yaş arası çocuk sahibi annelere toplu taşıma araçları için 60 binişlik kontör sağlanacak. Ayrıca, 4-5 yaş arası çocuk sahibi anneler de 10 binişlik kontör avantajından faydalanmaya devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatlerinden biri olan Anne Kartı uygulaması, nihayet hayata geçti. Bu yeni uygulama ile 0-4 yaş arası (0-48 ay) çocuk sahibi anneler, belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda, yardım alması uygun görülen annelerin kartlarına, çocukları yanlarındayken kullanmak üzere aylık 60 kontör yüklenecek.

Ayrıca, 4-5 yaş arası çocuk sahibi annelere verilen aylık 10 kontörlük kartların kullanımı da devam edecek. Bu uygulama, annelerin çocuklarıyla birlikte sosyal hayatta daha aktif rol alabilmelerini sağlamayı hedefliyor. Ay sonuna kadar tüm kontör yüklemelerinin tamamlanması planlanıyor.

9 bin 723 Haneye Katkı Sağlayacak

Başkan Dr. Cemil Tugay, sosyal adaleti sağlamanın önemine vurgu yaparak, özellikle kadınlar ve çocukları önceliklendiren uygulamaları yaygınlaştıracaklarını belirtti. Derinleşen ekonomik krizin en çok kadınları ve çocukları etkilediğini ifade eden Tugay, “Çocukların ve kadınların sosyal hayata katılımlarını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Anne Kartı uygulaması ile 0-4 yaş grubu için 7 bin 695 aileye, 4-5 yaş grubu için ise 2 bin 28 aileye destek sağlanacak. Böylece toplamda 9 bin 723 hane bu uygulamadan yararlanmış olacak. Tugay, bu tür sosyal yardımların toplumda önemli bir denge unsuru olduğunu ve ailelerin ekonomik yüklerini hafifletmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Küçük Çocuklu Annelere İzmir’de Ücretsiz Ulaşım Geliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!