1. Haberler
  2. Spor
  3. Maraton Yüzücüsü Tuna’nın Yeni Hedefi Manş Denizi

Maraton Yüzücüsü Tuna’nın Yeni Hedefi Manş Denizi

Maraton Yüzücüsü Tuna'nın Yeni Hedefi Manş Denizi
Maraton Yüzücüsü Tuna'nın Yeni Hedefi Manş Denizi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Tuna Tunca, uzun süredir hayalini kurduğu Manş Denizi’ni geçme hedefine adım adım yaklaşıyor. Geçtiğimiz günlerde dünyanın en zorlu maratonlarından biri olan Capri Adası ile Napoli arasındaki 36 kilometrelik yüzme yarışını başarıyla tamamlayan Tunca, elde ettiği bu önemli başarıya yenilerini eklemek için sabırsızlanıyor.

Kariyerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde sürdüren 21 yaşındaki maraton yüzücüsü Tuna Tunca, yeni bir hedefe odaklandı. İtalya’nın Capri Adası’ndan Napoli’ye kadar olan 36 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçen İzmirli otizmli ultra maraton yüzücüsü Tunca, şimdi İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi’ni geçen ilk Türk otizmli yüzücü olmayı hedefliyor.

Daha önce İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçen Tuna Tunca, Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan Çeşme’ye de yüzerek geçen ilk otizmli birey olmuştu. Bu yıl ise 10-15 Eylül tarihlerinde, Manş Denizi’ni geçerek yeni bir ilke imza atmayı planlıyor. Açık su yarışlarında her seferinde kendi yaş kategorisinde dereceye giren Tunca, sekiz yıldır birlikte çalıştığı antrenörü Mert Onaran ile bu büyük yarış için hazırlanıyor.

Tunca, “Manş geçişi için her gün idman yapıyorum. En son Sığacık’ta 20 kilometre yüzdüm. Sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorum, somon ve yumurta yiyorum, buz küvetine giriyorum ve haftada iki gün kuvvet antrenmanı yapıyorum” dedi.

Tuna’nın annesi Gülnur Tunca, Manş Denizi’ndeki su sıcaklığının 14-18 santigrat derece olacağını ve oğlunun bu soğuk suda sadece mayoyla yüzeceğini belirterek, “Tuna için Manş Denizi, açık su yüzme dünyasının ‘Everest’i olarak kabul ediliyor. Bu geçiş, Tuna’nın otizme karşı verdiği mücadeleyi ve açık su yüzmeye karşı gösterdiği dayanıklılığı simgeliyor. Karada her gün zorluklarla başa çıkmayı öğrenen Tuna, bu meydan okumayı da aşacak” dedi.

Tunca’nın antrenörü Mert Onaran ise Manş Denizi geçişini en büyük hedef olarak belirlediklerini söyledi. “Açık su yüzme yarışlarının en popülerlerinden biri olan Manş Denizi geçişi, soğuk su ve akıntılarla mücadele etmeyi gerektiriyor. Ülkemizden daha önce otizmli birey olarak bu geçişi başaran olmadı. Eğer başarırsak bir ilk olacak ve farklı bir başarıya imza atmış olacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maraton Yüzücüsü Tuna’nın Yeni Hedefi Manş Denizi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber - İzmir ve Karşıyaka Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!