1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. OpenAI’nin Ardından Google da Harekete Geçiyor

OpenAI’nin Ardından Google da Harekete Geçiyor

OpenAI'nin Ardından Google da Harekete Geçiyor
OpenAI'nin Ardından Google da Harekete Geçiyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OpenAI, geçtiğimiz günlerde metin, ses ve görüntü işleyebilen yeni bir yapay zeka modelini tanıttı. Google ise bu gelişmenin ardından 14 Mayıs Salı günü kendi yapay zeka ve Android 15 ile ilgili yeniliklerini I/O 2024 geliştirici konferansında duyurmaya hazırlanıyor.

Android 15’in beta sürümleri zaten kullanıma sunuldu. Güncellemeler arasında, güncellenmiş Gizlilik Korumalı Alanı, kısmi ekran paylaşımı ve sistem düzeyinde uygulama arşivleme gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca, geliştirilmiş uydu bağlantısı, ek uygulama içi kamera kontrolleri ve yeni bir güç verimliliği modu da yer alıyor.

Google io
Google io

Yapay Zeka Gemini ve Arama Motoru Güncellemeleri

Google, Android 15 ile birlikte Yapay Zeka Gemini ve Arama motoruyla ilgili bir dizi güncelleme paylaşacak. Bu güncellemeler, yapay zeka teknolojisinin işletme ve kullanıcı deneyimlerindeki rolünü artırmayı hedefliyor.

Yapay Zeka Güncellemeleri

Gemini adlı gelişmiş yapay zeka teknolojisinin yanı sıra, Google’ın Android işletim sisteminin bir sonraki sürümüyle birlikte yapay zeka yeteneklerinde de önemli güncellemeler bekleniyor. Bu güncellemeler, kullanıcıların daha akıllı ve kişiselleştirilmiş deneyimler yaşamasını sağlayacak.

Diğer Beklenen Özellikler

Kilit ekranı widget’ları tabletler için odak noktası olabilirken, telefonlar için bir Bakışta widget özelliklerine ağırlık verilmesi bekleniyor. Ayrıca, bir durum çubuğu yeniden tasarlanabilir ve pil sağlığını izlemenin daha kolay olacağı belirtiliyor.

Özel Alan Özelliği

Söylentilere göre, Özel Alan adı verilen bir özellik de piyasaya sürülebilir. Bu özellik, verileri ve uygulamaları meraklı gözlerden gizlemenize olanak tanıyacak, böylece kullanıcıların daha fazla güvenlik ve gizlilik sağlamasına yardımcı olacak.

Google’ın I/O geliştirici konferansında duyuracağı bu yenilikler, Android kullanıcılarının ve geliştiricilerin beklentilerini karşılayacak ve Android platformunun geleceğine yön verecek önemli adımlar olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
OpenAI’nin Ardından Google da Harekete Geçiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!