1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Usta Şair Nâzım Hikmet İçin Kültürpark’ta Özel Etkinlik

Usta Şair Nâzım Hikmet İçin Kültürpark’ta Özel Etkinlik

Usta Şair Nâzım Hikmet İçin Kültürpark’ta Özel Etkinlik
Usta Şair Nâzım Hikmet İçin Kültürpark’ta Özel Etkinlik
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük şair Nâzım Hikmet’in 61. ölüm yıl dönümünde Kültürpark’ta bir anma etkinliği gerçekleştirecek. 3 Haziran’da düzenlenecek etkinlikte, birçok sanatçı Nâzım Hikmet’in anısına bir araya gelecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, usta şair Nâzım Hikmet’in 61. ölüm yıl dönümünde Kültürpark’ta bir anma etkinliği düzenliyor. 3 Haziran’da çok sayıda sanatçı, Nâzım Hikmet için bir araya gelecek.

Bu anma etkinliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15’ler Birlik Dayanışma Bilim ve Kültür Derneği, Ege 78’liler Demokrasi ve Dayanışma Derneği, İzmir 68’liler Platformu iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nâzım Hikmet’i anmak amacıyla “61 Yıllık Hasret Nâzım Hikmet” başlıklı etkinlik düzenlenecek. Kent Arşivi, Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, 3 Haziran Pazartesi günü Kültürpark’taki İzmir Sanat’ın bahçesindeki Nâzım Hikmet anıtının önünde başlayacak.

Anma etkinliğinde yazar, tiyatrocu ve müzisyenler bir araya gelecek. Saat 18.00’de başlayacak etkinlikte Haluk Çetin’in gitar dinletisi, Özgür Başkaya’nın şiir dramatizasyonu, Okan Yüksel’in okuyacağı şiirler, şair ve yazar Ataol Behramoğlu, yazar Ömer Erdoğan ve Prof. Dr. Şerife Yalçınkaya’nın katıldığı söyleşi, “Grup Son Dakka”nın Nâzım Hikmet şiirleriyle bestelenen seçme şarkıları yer alacak.

Aynı gün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) saat 20.30’da İsmet İnönü Sahnesi’nde, usta şair Nâzım Hikmet’in yazdığı “Yolcu” adlı oyunu sahneleyecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Usta Şair Nâzım Hikmet İçin Kültürpark’ta Özel Etkinlik
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!