1. Haberler
  2. Genel
  3. Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi Başlıyor: Özmen Caddesi Trafiğe Kapatılacak

Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi Başlıyor: Özmen Caddesi Trafiğe Kapatılacak

Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi Başlıyor: Özmen Caddesi Trafiğe Kapatılacak
Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi Başlıyor: Özmen Caddesi Trafiğe Kapatılacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’i modern bir altyapı sistemine kavuşturmak amacıyla yağmur suyu ayrıştırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yağışlardan kaynaklanan taşkınları önleyecek olan bu büyük projenin Buca ayağı, 1 Temmuz’dan itibaren Özmen Caddesi’nde gerçekleştirilecek kazı çalışmaları ile sürecek. Bu süre zarfında Özmen Caddesi taşıt trafiğine kapatılarak ulaşım alternatif yollardan sağlanacak. Üç etap halinde yürütülecek bu çalışma, Eylül ayında tamamlanacak.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi kapsamında, Buca’da altyapının dirençli hale getirilmesi ve körfezin yüzülebilir hale getirilmesi hedefleniyor. Bu projede 16 kilometre yağmur suyu ayrıştırma hattı, 10 kilometre atık su hattı ve 2 kilometre dere ıslahı çalışmaları yapılacak. Bu kapsamda, Buca’nın 11 mahallesine hizmet sağlanacak.

Özmen Caddesi Trafiğe Kapatılacak

1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren İZSU ekipleri, Çevik Bir Meydanı’ndan başlayarak Özmen Caddesi’nde yaklaşık 1 kilometrelik ana toplayıcı yağmursuyu menfezi ve atıksu kolektör hatlarının yapım çalışmalarına başlayacak. Bu çalışmalar süresince Özmen Caddesi trafiğe kapatılacak ve araçlar alternatif güzergahlara yönlendirilecek. Çalışmaların Eylül ayına kadar tamamlanması planlanıyor. Bu süre zarfında, Buca Pazaryeri ve Üçkuyular Meydanı çevresindeki sel ve su baskını sorunlarının çözülmesi hedefleniyor.

Alternatif Yol Güzergahı

Çalışmalar süresince, ulaşım şu güzergahlardan sağlanacak:

  • 255 – 256/3 Sokaklar arası
  • 256/3 – 232 Sokaklar arası
  • 232 Sokak ile Üçkuyular Meydanı arası

Bu etaplar boyunca, sadece meskenlerde ikamet eden veya acil durum araçlarına geçiş izni verilecek. Ayrıca, 223 ve 221 sokaklar Üçkuyular Meydanı’na gidiş yönünde sağ tarafta duraklama ve park etme yasağı uygulanacak. 255, 256/3 ve 232 sokaklarda ise çift taraflı “Duraklama ve Park Etme Yasağı” olacak.

Buca’nın Tarihi Altyapı Yatırımı

İZSU, Buca’da 16 kilometre yağmur suyu ayrıştırma ve 10 kilometre atık su hattı imalatı için 230 milyon lira yatırım yaptı. Bugüne kadar, 10.8 kilometrelik yağmur suyu ayrıştırma hattı ve 6 kilometrelik atık su hattı tamamlandı. Ayrıca, Kozağaç Deresi’nin taşkın debisini de değerlendiren İZSU, 100 ve 500 yıllık taşkın debisini karşılayacak boyutlarda projesini hazırlayarak 2 kilometrelik dere ıslah çalışmasını tamamladı. Bu proje, Buca’nın aşırı yağışlara karşı direncini artıracak ve yağmur sularının körfeze temiz bir şekilde ulaşmasını sağlayacak. Çalışmalar tamamlandığında, Buca’nın neredeyse tamamında birleşik sistemli altyapı uygulaması sona erecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi Başlıyor: Özmen Caddesi Trafiğe Kapatılacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!