1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Bodrum’da Turizm Projelerine Karşı Tepki: Çevreciler Mücadele Hazırlığında

Bodrum’da Turizm Projelerine Karşı Tepki: Çevreciler Mücadele Hazırlığında

Çevreciler Mücadele Hazırlığında
Çevreciler Mücadele Hazırlığında
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ilçesi Cennet Koyu’nda turizm projelerine karşı tepkiler yükselirken, şimdi de Hattat Bodrum Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi aynı bölgede bir Turizm Konaklama Tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlattı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Remzi Kazmaz, bu projelerin “Ankara’dan adrese teslim” olduğunu ve yerel yönetimlerin eli kolu bağlanarak merkezden yapıldığını belirtti. Kazmaz’a göre, bu tür projeler Bodrum’un antik kent özelliğinin kaybolmasına neden olacak ve kentleşme sürecini hızlandıracak. Ancak, Kazmaz’a göre asıl sorun, halkın katılım sürecinin işlememesi.

Cennet Koyu’nda Cengiz İnşaat’ın otel projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verilmişti ve şimdi Hattat Holding’in benzer bir projeye başlamasıyla tepkiler daha da artıyor. Hattat Holding’in projesi, doğal sit alanında bulunuyor ve 56 bin 549,73 metrekarelik bir alana yayılacak. Proje alanı, turizm tesis alanı olarak imar planlarında geçiyor ve çevresinde 3. Derece Arkeolojik Sit ve 2. Derece Doğal Sit alanları bulunuyor. Projenin bedeli ise 720 milyon 621 bin 904 TL olarak belirtiliyor.

Kazmaz, bu tür projelerin Bodrum’un antik yapısını bozduğunu ve yerel yönetimlerin merkezi yönetim tarafından göz ardı edildiğini dile getiriyor. Kazmaz’a göre, Bodrum’u korumak için çaba harcayan çevreciler, yerel yönetimlerin politikaları nedeniyle ihmal ediliyor ve merkezi yönetim tarafından desteklenen yağma politikaları eleştiriliyor. Kazmaz ve ekip, hukuki yollarla mücadele etmeye devam edeceklerini ve geçmişte olduğu gibi sorunlu projelere karşı dava açacaklarını vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Turizm Projelerine Karşı Tepki: Çevreciler Mücadele Hazırlığında
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!