1. Haberler
  2. Genel
  3. Büyükşehir’de Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Kuruldu

Büyükşehir’de Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Kuruldu

Büyükşehir'de Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Kuruldu
Büyükşehir'de Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Kuruldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sokak hayvanlarına daha iyi hizmet sunmak amacıyla Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’nı kurdu. Başkan Tugay, kısırlaştırma kampanyaları ve köpek barınaklarının iyileştirilmesi gibi çalışmalarla sahipsiz hayvanların yaşamını koruyacaklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçim vaatlerinden birini daha gerçekleştirdi. Başkan Tugay, sokak hayvanlarına daha sağlıklı hizmet sunmak amacıyla Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’nı kurduklarını açıkladı. Tugay, İzmir’de geniş kapsamlı bir kısırlaştırma kampanyası, köpek barınaklarının iyileştirilmesi ve sorunlu köpeklerin rehabilitasyonu için ilçe belediyeleriyle koordineli çalışacaklarını belirterek, “Sahipsiz hayvanlarımızın yaşamına son verilmesini hedefleyen kararların karşısındayız” dedi.

Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Kuruldu

Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Kuruldu

Başkan Dr. Cemil Tugay, seçim vaatlerini teker teker hayata geçiriyor. Sokak hayvanlarına daha iyi ve kesintisiz hizmet sunmak amacıyla kurulan Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı, çevre dostu ve hayvan haklarına duyarlı politikalarıyla öne çıkıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’nü daire başkanlığına dönüştüren Başkan Tugay, kısırlaştırma çalışmalarını hızlandırarak sokaktaki hayvanlar için etkin çözümler üreteceklerini belirtti.

Başkan Tugay, ilçe belediyelerinin veteriner hizmetleri müdürleriyle de bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda sokakta yaşayan hayvanlar için yapılması gereken çalışmalar ele alınarak, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin koordineli çalışmasının önemi vurgulandı. Ayrıca, yoğun kısırlaştırma çalışmaları yapılması konusunda da fikir birliğine varıldı.

Yasa Tasarısı ve Başkan Tugay’ın Görüşleri

Sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısına da değinen Başkan Tugay, “Kamuoyuna yansıyan haberlerde bu yasa tasarısına göre sahipsiz hayvanların bakımevlerine toplanarak sahiplendirileceği, bir ay içinde sahiplendirilemeyenlerin ise uyutulacağı belirtiliyor. Biz hayvanları sevdiğimiz kadar, onların yaşam haklarına da saygı duyuyoruz. Uyutmanın bir seçenek olmadığını, sahipsiz hayvanlara yönelik sürdürülebilir çözümlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hayvanları cezalandırmayalım, soruna kalıcı çözüm bulalım. Bunun için yerel yönetimlerin geçici bakımevleri kurma, kısırlaştırma, sahiplendirme, agresyon gösteren sahipsiz hayvanların ıslahı yönünde yapacağı çalışmalar yaşanılan sorunları asgari düzeye indirecek” dedi.

Sahipsiz Hayvan Sayısının Kontrolü

Başkan Tugay, sahipsiz hayvan sayısını kontrol altında tutmanın formüllerini de paylaştı: “Pet hayvan üretim yerlerinin sıkı denetlenmesi, kaçak üretime izin verilmemesi, eğitim ve tüm bu uygulamaların oluşturulacak komisyonlarca denetlenmesi ülkemizdeki sahipsiz hayvan sayısının azaltılmasına yönelik etkili bir çözüm olacaktır. Sahipsiz hayvanlarımızın yaşamına son verilmesini hedefleyen kararların karşısındayız. Onları ölüme göndermeyelim. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız ve duyarlı yurttaşlarımızla birlikte onları daha da iyi koşullarda yaşatmak için el ele verelim. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum.”

İzmir’de Hayvan Bakım ve Sağlık Hizmetleri

İzmir’de Hayvan Bakım ve Sağlık Hizmetleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 3 bakımevinin yanı sıra, mülkiyeti Seferihisar Belediyesi’ne ait olup sorumluluğun Büyükşehir’de olduğu bakımevlerinde toplamda 2 bin 100 sahipsiz hayvanın bakımı yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yılın başından itibaren 214 hayvan sahiplendirdi. Ayrıca, 3 bin 500 sahipsiz hayvana acil sağlık hizmeti sunan veteriner hekimler, 300 hayvanı da kısırlaştırdı. Mobil araçlarla mahallelere gidilerek 10 bin hayvanın tedavisi gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirdiği bu kapsamlı çalışmalar, şehrin hayvanseverleri tarafından büyük takdir topluyor. Başkan Tugay’ın öncülüğünde atılan bu adımlar, İzmir’i hayvan dostu bir kent haline getirmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyükşehir’de Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Kuruldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!