1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir’in Kültürpark’ı Güvenlik Yenilikleriyle Daha Huzurlu

İzmir’in Kültürpark’ı Güvenlik Yenilikleriyle Daha Huzurlu

İzmir'in Kültürpark’ı Güvenlik Yenilikleriyle Daha Huzurlu
İzmir'in Kültürpark’ı Güvenlik Yenilikleriyle Daha Huzurlu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in en değerli buluşma noktalarından biri olan Kültürpark, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan yeni zabıta merkezi sayesinde daha huzurlu ve güvenli hale geldi. 30 kişilik zabıta ekibi, izinsiz giriş yapan ve uygunsuz park eden araç ve motosiklet sahiplerine ceza keserek düzeni sağlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, halkın talebi doğrultusunda Kültürpark’ta huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla yeni bir zabıta merkezi kurdu. 30 kişilik zabıta ekibi, yaya ve bisikletli olarak görev yaparken, çevre dostu elektrikli araçlarla da denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, parka zarar veren ve çevrede huzursuzluk çıkaran kişilere yönelik müdahalelerde bulunuyor. UKOME kararı ile yayalaştırılan Kültürpark’a izinsiz giriş yapan ve uygunsuz park eden araç sahiplerine de cezai işlem uygulanıyor.

Geçtiğimiz hafta çalışmalara başlayan zabıta ekipleri, kısa süre içinde Kültürpark’a izinsiz giriş yapan ve uygunsuz park eden 50 araç ve motosiklet sahibine Kabahatler Kanunu ve Belediye Emir Yasaklar Yönetmeliği’ne göre toplamda 100 bin 548 lira para cezası kesti. Ayrıca, Kültürpark’ı mesken tutarak huzuru bozan 32 kişi uyarılarak alan dışına çıkarıldı. Bu kişiler arasında madde bağımlısı olduğu tespit edilen ve vatandaşlardan zorla para talep eden 5 kişi ise emniyet birimlerine teslim edildi.

Kültürpark’ta Güvenlik Önlemleri Arttırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca, “Son dönemlerde vatandaşlardan gelen şikayet ve talepler doğrultusunda, genel huzurun, düzenin sağlanması adına Kültürpark Zabıta Merkezi’ni kurduk. Huzuru ve asayişi bozan, vatandaşlarımıza zorluk çıkaran kişilere gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. Yurttaşlarımızın nefes almak için geldiği bu alanda aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirmesini istiyoruz,” dedi.

İzmirliler, Kültürpark içinde yaşayabilecekleri sorunları ve şikayetlerini 153 numaralı hat üzerinden zabıta ekiplerine iletebilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’in Kültürpark’ı Güvenlik Yenilikleriyle Daha Huzurlu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!