1. Haberler
  2. Sağlık
  3. “Eczacı Varsa Hayat Var”

“Eczacı Varsa Hayat Var”

Eczacı Varsa Hayat Var
Eczacı Varsa Hayat Var
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Eczacıları Birliği (TEB), Türkiye’de bilimsel eczacılığın 185. yıl dönümü dolayısıyla dün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan TEB Başkanı Arman Üney, bu yılki Eczacılık Haftası’nın temasını “Eczacı Varsa Hayat Var” olarak belirlediklerini açıkladı.

Üney, eczacıların sağlık sisteminde hayati bir rol oynadıklarını ve toplum sağlığının korunması için vazgeçilmez olduklarını vurguladı. Sağlık otoritesinin bazı yanlış politikaları ve uygulamaları nedeniyle eczacılığın tehdit altında olduğunu dile getiren Üney, bu mesleğin görmezden gelinemeyecek ve yok sayılamayacak bir öneme sahip olduğunu savundu.

TÜİK Verileri Endişe Verici

Üney, TÜİK’ün Sağlık Harcamaları İstatistikleri 2022 verilerine göre Türkiye’nin sağlık harcamalarına bütçeden en düşük payı ayıran ülke olduğunu üzülerek belirtti. Bu durumun, ülkedeki sağlık sisteminin yetersiz kaldığının ve halk sağlığının yeterince korunmadığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Kamuda Tasarruf Sağlığa Mal Olmamalı

Son dönemde kamudaki tasarruf tedbirleri kapsamında sağlık sektöründe de bazı kısıntıların gündeme geldiğini hatırlatan Üney, bu durumun endişe verici olduğunu söyledi. Üney, “Enflasyon hedeflerini tutturmak adına toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir tasarruf tedbiri alınmamalı. Sağlıktan tasarruf olmaz.” diye uyardı.

Eczacılar Birlik ve Dayanışma İçinde

Eczacıların, yaşadıkları sorunlara rağmen pes etmeden çalışmaya devam ettiklerini ve mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye gayret gösterdiklerini belirten Üney, eczacıların her zaman halkın yanında ve halkın sağlığı için mücadele etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Eczacı Varsa Hayat Var”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!