1. Haberler
  2. Genel
  3. Katip Çelebi Üniversitesi ve Gürçeşme İZBAN’a Kavuşuyor

Katip Çelebi Üniversitesi ve Gürçeşme İZBAN’a Kavuşuyor

Katip Çelebi Üniversitesi ve Gürçeşme İZBAN'a Kavuşuyor
Katip Çelebi Üniversitesi ve Gürçeşme İZBAN'a Kavuşuyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ağını güçlendirmek amacıyla İZBAN hattına yeni istasyonlar ekliyor. Şehrin iki yakasını birleştiren İZBAN hattında, Gürçeşme ve Katip Çelebi istasyonlarının yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Ayrıca, Asarlık ve Koyundere istasyonları için de hazırlıklar süratle devam etmekte.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ağını genişletmek amacıyla İZBAN hattına dört yeni durak ekliyor. Şehrin kuzey-güney hattını birleştiren İZBAN’da, Gürçeşme ve Katip Çelebi istasyonlarının yapım çalışmaları hızla sürerken, Asarlık ve Koyundere istasyonları için de hazırlıklar devam ediyor.

İzmirlilere daha konforlu, güvenli ve hızlı ulaşım sağlamak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattına dört yeni durak ekliyor. Şirinyer ile Kemer istasyonları arasında yer alacak olan Gürçeşme İstasyonu ve Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi bölgesinde açılacak istasyonun inşaatı hızla ilerliyor. Gürçeşme bölgesinde yaşayan vatandaşların, Çiğli’de ise Katip Çelebi Üniversitesi öğrencilerinin ve Balatçık sakinlerinin taleplerine yanıt vermek amacıyla başlatılan istasyonların yapımının en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö Sistemleri Şube Müdürü Gülay Uysal, her iki istasyondaki inşaatların hızla ilerlediğini belirtti. Uysal, “Katip Çelebi İstasyonu, Ulukent ile Egekent istasyonları arasında, Gürçeşme İstasyonu ise Şirinyer ile Kemer istasyonları arasında hizmet verecek. Betonarme imalatlarımız sürüyor ve zemin iyileştirme çalışmalarımız tamamlandı. Bu istasyonlar, muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda açılacak ve aktif olarak kullanılacağını düşünüyoruz. 2025 yılı Mayıs ayında tamamlanması planlanan istasyonlarımızı daha kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. 210 metre uzunluğundaki Katip Çelebi İstasyonu çapraz iki perondan, aynı uzunluktaki Gürçeşme İstasyonu ise karşılıklı iki perondan oluşuyor” dedi.

Menemen Asarlık ve Koyundere’de yapılacak olan istasyonların proje çalışmaları da hızla devam ediyor. Egekent-2 ve Menemen İZBAN istasyonları arasında yer alacak bu istasyonlar, halkın talepleri ve nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurularak planlanıyor. Yeni istasyonların hizmete girmesiyle birlikte vatandaşların raylı sistem hattı ile konforlu bir şekilde seyahat etmeleri sağlanacak. İZBAN’ın durak sayısı, dört yeni istasyonun da eklenmesiyle birlikte 45’e çıkacak.

Türkiye’nin en uzun banliyö hattı olan İZBAN, 2010 yılında Aliağa ile Menderes arasında 80 kilometrelik bir güzergahla hizmete girdi. TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirilen İzmir Banliyö Sistemi, daha sonra Torbalı’ya kadar uzatıldı ve ardından Tepeköy-Selçuk arasındaki 26 kilometrelik bölüm açıldı. İZBAN hattı, Selçuk İstasyonu’nun katılımıyla 136 kilometreye ulaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Katip Çelebi Üniversitesi ve Gürçeşme İZBAN’a Kavuşuyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bostanlı Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!